Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş zekat ve fitreler hakkında açıklama yaptı! Depremzedelere kalıcı konutlar için

Diyanet İşleri Başkanı zekat ve fitreler hakkında depremzede vatandaşlara hangi şartlarda verilebileceğini açıkladı!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş zekat ve fitreler hakkında açıklama yaptı! Depremzedelere kalıcı konutlar için

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş zekat ve fitreler hakkında açıklama yaptı! Depremzedelere kalıcı konutlar için 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen korkunç depremin ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından alınan kararı duyurarak deprem ve bunun gibi olağan üstü gerçekleşen zekat ve fitreler için Ramazan ayından önce verilebileceğini açıklamıştı!

ÖNCELİK DEPREMZEDE VATANDAŞLAR

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan açıklamalara bir kez daha dikkat çekerek zekat ve fitreler için önceliğin depremzede vatandaşları olması gerektiğini vurguladı

kalici-konutlar.png.

EN ÇOK SORULAN SORU

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte en çok merak edilen konulardan birine daha açıklık getirdi! Zekat ve fitre vermek isteyenlerin en çok merak ettiği soru ‘zekat ve fitreleri kalıcı konutlar için verebilir miyiz?’ oldu. Erbaş sorunun yanıtı olarak şu sözleri kullandı:

“Normalde zekat bireylerin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde kişilere verilmesi gerekiyor ancak ortada zaruri bir durum var! Milyonlarca insan evlerini kaybetti ve bu evlerin bir an önce yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Din İşleri Yüksek Kurulumuz tarafından alınan karar ile zekat vermek durumunda olan Müslümanlar zekatlarını kalıcı konutlar için verebilir. Kalıcı konutlar AFAD koordinesi ile inşa edilmeye devam ediyor!

2023 ZEKAT KAÇ TL

2023 yılında güncel olarak belirlenen asgari ücret 70 TL oldu!