Oruçluyken tırnak yemek orucu bozar mı?

Ramazan ayı idrak edilirken orucu bozan durumlar ve oruçluyken yapılmaması gerekenlerle ilgili merak edilenlere yanıt aranıyor. Orucu bozan durumlar ve bilinmeyenlere yanıt aranırken çok sayıda soru gündem oluyor.

Oruçluyken tırnak yemek orucu bozar mı?

Ramazan ayının 7. gününe girilirken oruç ibadetleri yerine getiriliyor. Orucunu tutan ve yanlış bir davranışta bulunmak istemeyen vatandaşlar orucu bozan durumlarla ilgili merak ettikleri sorulara yanıt arıyor. Hangi durumda oruç bozulur, orucu bozan durumlar neler, oruçluyken ne yapılmamalı şeklinde sorular yoğun bir şekilde araştırılıyor. Peki, oruçluyken tırnak yemek orucu bozar mı? Tırnak yemek oruca zarar verir mi? İşte bu sorunun cevabı…

TIRNAK YEMEK ORUCU BOZAR MI?

On bir ayın sultanı Ramazan ayı dolu dolu 1 haftayı geride bırakıyor. Oruç ibadetlerinin yerine getirildiği, teravih namazlarının kılındığı, kalpten geçen duaların dillere düştüğü Ramazan ayında oruç ibadetlerini yerine getiren vatandaşlar orucu bozan durumlarla ilgili titiz araştırmalarına devam ediyor. Orucu bozan durumlarla ilgili merak edilen sorulardan biri de tırnak yemenin oruca zarar verip vermediği sorusu. Oruçluyken tırnak yemek ve tırnağı yutmak orucu bozar.

orucluyken-tirnak-yemek-orucu-bozar-mi.jpg

DİŞ VE DUDAK KANAMASI ORUCA ZARAR VERİR Mİ?

En çok sorulan sorulardan biri ise diş ve dudak kanamasının orucu bozup bozmadığı sorusu. Oruç tutan vatandaşlar ‘Diş ve dudak kanaması orucu bozar mı, diş kanaması oruca zarar verir mi?’ sorusuna yanıt arıyor. Diş kanaması orucu bozmaz ancak çıkan kan, karıştığı tükürüğe eşit veya daha fazla olursa yutulması halinde oruç bozulur ve kaza edilmesi gerekir. Daha az miktarda olan kan ise dikkate alınmaz. (Haddad, el-Cevhera I, 173)