Diyanet İşleri Başkanlığı “Hatay Araplarındır” diyen Halil Konakçı hakkında inceleme başlattı

Diyanet İşleri başkanlığından son dakika açıklaması geldi. skandal açıklamaları ile dikkatleri üzerine toplayan Halil Konakçı hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından inceleme başlatıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı “Hatay Araplarındır” diyen Halil Konakçı hakkında inceleme başlattı

Sosyal medyada skandal paylaşımlar yapan İstanbul Pendik ilçesindeki Ulu Çınar Camii'nin imamı Halil Konakçı hakkında Diyanet İşleri başkanlığından son dakika açıklaması geldi. son günlerde sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar üzerine Halil Konakçı hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.

HATAY ARAPLARINDIR DEMİŞTİ

İstanbul Pendik'te bulunan Ulu Çınar Camii'nin imamı Halil Konakçı Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda Hatay için şu ifadeleri kullanmıştı:

“Hatay'ın çoğunluğu Arap'tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. Fransızlar, ezanı Hatay'daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahü ekber' diye okundu 1938'e kadar. 1938'de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız'ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar”.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI İNCELEME BAŞLATTI

Daha önce de birçok skandal açıklaması olan İmam Halil Konakçı hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı inceleme başlattığını duyurdu.