Ağda yaptırmak orucu bozar mı? Ağda epilasyon yaptırmak oruca engel mi?

Ramazan ayında yerine getirilen oruç ibadeti ile ilgili merak edilenlere yanıt aranıyor. Oruç ibadeti yerine getirilirken yanlış bir davranışta bulunmak istemeyenler orucu bozan ve oruca engel olan halleri araştırıyor.

Ağda yaptırmak orucu bozar mı? Ağda epilasyon yaptırmak oruca engel mi?

Orucu bozan durumlar neler, ağda-epilasyon yaptırmak orucu bozar mı, makyaj yapmak, saç boyamak orucu bozar mı gibi merak edilen sorulara yanıt aranıyor. Oruç tutmak isteyenler bu durumların oruca engel olup olmadığını araştırıyor. Ramazan ayının il günüyle birlikte bu soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Peki, ağda yaptırmak orucu bozar mı? Ağda orucu bozuyor mu? Ağda, epilasyon yaptırmak oruca engel mi, değil mi? İşte merak edilenler…

AĞDA YAPTIRMAK ORUCU BOZAR MI?

Ağda yapmak orucu bozar mı, bozmaz mı sorusu yoğun bir şekilde araştırılıyor. Vücuttaki kıllar hangi yolla alınırsa alınsın oruç bozulmaz. Oruç, bir şey yemek, içmek, cinsel ilişkide bulunmakla bozulur. Tüy, kıl almak veya aldırmak orucu bozmaz.

agda-yaptirmak-orucu-bozar-mi-agda-epilasyon-yaptirmak-oruca-engel-mi.jpg

MAKYAJ YAPMAK ORUCU BOZAR MI?

En çok araştırılanlar arasında saç boyamak ve makyaj yapmak da yer alıyor. Makyaj yapmanın ve saç boyamanın orucu bozup bozmadığı merak ediliyor. Bir şey yemek, içmek, cinsel ilişkide bulunmak orucu bozan durumlar arasındadır. Makyaj yapmak veya saç boyamak orucu bozan durumlar arasında yer almaz. Saçınızı boyamanız veya bir başkasına boyatmanız orucu bozmaz. Yine makyaj yapmak da orucu bozan durumlardan değildir.