1,2,3,4. sınıflar için öğrenci yardımı! Başvuru yapana aylık 2500 TL ödeme yapılacak

Üniversite öğrencileri için güzel haber geldi. 1 2 3 4. Sınıfta okuyan öğrencilere aylık 2500 TL burs ödemesi yapılacak. Başvurular başladı Bir gün şartlar belli oldu.

1,2,3,4. sınıflar için öğrenci yardımı! Başvuru yapana aylık 2500 TL ödeme yapılacak

Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere destek amacıyla burs veren kurumlar belli olmaya başladı. Üniversite öğrencileri için birçok kurum ve kuruluştan bu imkanı başladı. Üniversiteye başlayan ancak Maddi durumu yetersiz olan öğrencilere Türk Eğitim Vakfı da burs verecek kurumlar arasında yer alıyor. Aylık 2500 TL'lik burs imkanı sunan Türk Eğitim Vakfı başvuru şartlarını da açıkladı. Peki kimler Türk eğitim vakfından burs alabilir? Türk Eğitim Vakfı burs şartları neler?

Üniversitelerin açılması için geri sayım devam ediyor. Bu yıl üniversiteye başlayacak ya da devam eden öğrenciler için birçok kurum ve kuruluşla burs imkanı sunuluyor. Devletin verdiği bursların yanı sıra bazı vakıf ve kurumlar da üniversite öğrencilerine burs başvurularını açtı. Türkiye Eğitim Vakfı da 2023 yılı için vereceği burs miktarını ve kontenjanı açıkladı. Türkiye Eğitim Vakfı burs ödemeleri Ekim Kasım Aralık Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs ve Haziran aylarında yapılacak. Öğrencilere toplam 9 ay boyunca burs verecek olan Türkiye Eğitim Vakfı burs miktarını ise 2500 TL olarak belirledi. Peki başvuru şartları neler? Kimler Türkiye Eğitim Vakfı'ndan burs alabilir?

burs-odemesi-1.jpg

BAŞVURULAR 24 EYLÜL'E KADAR DEVAM EDECEK

Türk Eğitim Vakfı burs başvuruları için tarihlerde belli oldu. Burs başvuruları 4 Eylül tarihi itibarıyla açıldı. Başvuru işlemleri ise 24 Eylül tarihinde sona erecek. O tarihe kadar Türk Eğitim Vakfı internet sitesi üzerinden başvuru yapmak isteyen öğrenciler başvuru işlemlerini yapabilecek.

TÜRK EĞİTİM VAKFI BURS BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU

Türk Eğitim Vakfı Yüksek Öğrenim bursu için başvuru şartları da belli oldu. Sadece devlet Üniversitesinde okuyan öğrenciler bu burs imkânından faydalanabiliyor. Aynı zamanda TEV burslarından yararlanmak için devletten burs almıyor olmak gerekiyor. Sadece maddi durumu yerinde olmayan Öğrencilere verilen TEV bursu, başvuru formunda ekonomik bilgileri eğitim bilgileri kişisel bilgileri ve diğer soruları tam ve eksiksiz olarak yanıtlayan öğrenciler için bağlanıyor. Bilgilerin tamamen doğru olması gerekiyor çünkü kurum bu konuda araştırma yürütüyor. Burs başvuru işlemleri ise kurumunun resmi internet sitesi olan http://bursiyer.tev.org.tr adresinden kabul ediliyor.

burs-odemesi-2.jpg

BAŞVURU SONUÇLARI AY SONUNDA AÇIKLANACAK

Türk eğitim Vakfı'ndan burs almak için başvuru yapan öğrenciler heyecanla burs başvuru sonuçları tarihini de merak ediyor. Henüz kesin bir tarih verilmedi ancak burs başvuru sonuçlarının ay sonunda açıklanacağı tahmin ediliyor.