Diyarbakır'da okulda temizlik yapan 14 öğrenci zehirlendi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde okulda temizlik yaptıktan sonra fenalaşan 14 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Diyarbakır'da okulda temizlik yapan 14 öğrenci zehirlendi

Diyarbakır'ın Merkez Sur ilçesine bağlı Bağıvar Mahallesi'ndeki Şehit Üsteğmen Fehmi Taşkın İlkokulu'nda meydana gelen olayda iddiaya göre bir grup öğrenci evlerinden izinsiz olarak kimyasal madde getirip teneffüste Sınıflarını temizlemek istedi. Durumu fark eden nöbetçi öğretmen temizlik maddelerini toplayarak olayı idareye bildirdi. Ancak olaydan birkaç saat sonra öğrencilerde öksürük baş ağrısı karın ağrısı ve mide bulantısı gibi şikayetler ortaya çıktı. Bunun üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. 14 öğrenci ambulansla çevrede bulunan hastanelere kaldırıldı.

Zehirlenme olayının yaşandığı sınıfın öğrencilerinden olan Sedanur, sınıfı temizlemek istediklerini ancak iki ayrı kimyasal maddeyi karıştırdıklarını dile getirdi. Temizlik bitince dışarı çıktıklarını belirten Sedanur, tekrar içeri girdiklerinde ise kötü bir koku olduğunu fark ettiklerini dile getirdi. Sınıfta 30'a yakın öğrenci olduğunu ve 14'ünün zehirlendiğini belirten Sedanur, arkadaşlarının durumlarının iyi olduğunu dile getirdi.