Okullarda ara tatil 9 gün oluyor! MEB’den öğrencilere büyük müjde

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Öğrencilere müjdeli tatil haberi! Ara tatil 9 güne çıkıyor. İşte son dakika gelişmesi…

Okullarda ara tatil 9 gün oluyor! MEB’den öğrencilere büyük müjde

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrenci ve velileri heyecanlandıracak tatil haberini sonunda duyurdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, bu eğitim öğretim yılında bekledikleri ara tatili 9 güne çıkartma fırsatını yakalayacaklar.

TATİL BAŞLAMA TARİHİ: 10 KASIM CUMA

Öğrencilerin ve öğretmenlerin uzun bir süredir beklediği tatil, 10 Kasım Cuma günü son ders zilinin çalmasıyla başlayacak. Bu özel tatil fırsatı, öğrencilere dinlenme ve nefes alma imkanı sunacak.

BİRİNCİ DÖNEM ARA TATİL: 13-17 KASIM

Birinci dönem ara tatili, 13-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Hafta sonu tatili de dikkate alındığında, öğrenciler bu tatil boyunca biraz daha uzun bir dinlenme süresine sahip olacaklar.

Ara tatilin ardından, 20 Kasım Pazartesi günü okullar eğitim-öğretime kaldığı yerden devam edecek. İkinci dönem tatil takvimi ise Ramazan Bayramı'na denk geldiğinden, ek bir tatil fırsatı sunamayacak.

ÖĞRETMENLER DE DİNLENECEK

Yaklaşık 1 milyon öğretmen, bu ara tatil sürecinde dinlenme fırsatı bulacaklar. Eğitim camiası için dinlenme ve yeniden enerji toplama şansı sunan bu tatil, öğretmenlerin de ihtiyacı olan bir mola olacak.

YARIYIL TATİLİ: 22 OCAK - 2 ŞUBAT 2024

Yarıyıl tatili, 22 Ocak - 2 Şubat 2024 tarihleri arasında olacak. Ardından ikinci ara tatil, 8-12 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleşecek, ancak bu tatil Ramazan Bayramı ile çakışacak. Okulların kapanışı ise 14 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşecek.