Aydın’da KYK yurdunda feci olay! Öğrenci Zeren Ertaş asansör kazasında hayatını kaybetti

Aydın'da KYK yurdunda gece saatlerinde meydana gelen asansör kazasında bir öğrenci hayatını kaybetti. Öğrenciler yurt personelini defalarca uyardıklarını belirterek kazaya isyan etti.

Aydın’da KYK yurdunda feci olay! Öğrenci Zeren Ertaş asansör kazasında hayatını kaybetti

Aydın’ın Işıklı Mahallesi'nde bulunan KYK Güzelhisar kız öğrenci yurdunda gece saatlerinde feci bir asansör kazası meydana geldi. 15 kişilik asansöre 16 kişinin bildiği yanında iddialar dolaşırken asansör arıza yaptı. Aşırı yük nedeniyle asansör kayarken içinde bulunan öğrenciler de büyük panik yaşadı. Asansörde bulunan bir öğrenci panikle çıkmaya çalışınca asansörün hareket etmesi sonucu sıkışarak hayatını kaybetti.

Yaşanan feci olayını iptal edilmesi sonrası olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler uzun süren uğraşlar sonucunda asansörde kalan diğer öğrencileri kurtardı. Fakat olayda bir öğrenci yaşamını yitirdi. Olay yerine Savcı da sevk edildi.

AYDIN VALİSİNDEN FECİ KAZAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Aydın valisi Yakup Canbolat yaşanan korkunç olay sonrası bölgeye gelerek ekiplerden bilgi aldı. Sonrasında ise açıklamalarda bulunan Canbolat, "Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya hızla müdahale edildi. Kurtarılan 15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Ancak maalesef bir öğrencimizi kaybettik. Asansörün son bakımının 21 Eylül'de yapıldığını öğrendik. Biz de idari soruşturma başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz" dedi.

YURT YÖNETİMİ PROTESTO EDİLDİ

Erkek öğrenci yurdunda bulunan öğrenciler de kaza haberini alarak olay yerine geldi. KYK yurt yönetimi uzun süre protesto edilirken öğrenciler asansördeki arızayı daha önce defalarca yönetime bildirdiklerini ancak herhangi bir önlem alınmadığını iddia etti.