13 Şubat okullar açılacak mı? Yarın okul var mı? Okullar ne zaman açılacak ilkokul, ortaokul, lise

Merkez üssü Kahramanmaraş olan şiddetli depremler 10 ilimizde ağır hasar ve can kayıplarına sebep oldu. Depremin ardından 15 tatil dönüşünde ikinci dönem için ders başı yapmaya hazırlanan öğrenciler için tatil kararı geldi.

13 Şubat okullar açılacak mı? Yarın okul var mı? Okullar ne zaman açılacak ilkokul, ortaokul, lise

Ülkemizde yaşanan büyük afetin ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların tatil edildiğini açıklamıştı. İlk olarak 13 Şubat tarihine kadar tatil edilen okullar için yeni bir karara daha gidildi ve tatil süresi 20 Şubat tarihine uzatıldı. Öğrenciler ve veliler okulların açılacağı tarihi ve tatil süreciyle ilgili tüm gelişmeleri yakından takip ediyor. Peki, okullar ne zaman açılacak MEB? 13 Şubat 2023 Pazartesi günü okullar açılacak mı? Yarın okul var mı, açık mı? Yarın okula gidilecek mi? Yarın okullar tatil mi? İşte detaylar…

13 ŞUBAT OKULLAR AÇILACAK MI?

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerin ardından eğitim öğretime ara verilmişti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ülkemizde meydana gelen şiddetli depremlerin ardından okulların tatil edildiğini duyurmuş ve Türkiye genelinde 13 Şubat 2023 tarihine kadar eğitim öğretime ara verildiğini açıklamıştı. Bakan Özer’in yaptığı son açıklamayla 13 Şubat olarak bildirilen tatil süresi uzatıldı.

13-subat-okullar-acilacak-mi-yarin-okul-var-mi-okullar-ne-zaman-acilacak-ilokul-ortaokul-lise.jpg

OKULLAR 20 ŞUBAT’A KADAR TATİL

Tüm öğrenciler ve veliler okulların açılacağı tarihi merak ediyor. Ülkemizde yaşanan büyük afetin ardından eğitim öğretime ara verilmişti. Türkiye genelinde okullar 20 Şubat 2023 tarihine kadar tatil edildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 13 Şubat’ta sona erecek olan tatil süresinin uzatıldığını duyurdu ve ‘Tüm Türkiye’deki gönüllü öğretmenlerimiz, on binlerce öğretmenlerimiz sahada. Dolayısıyla bu süreci aksatmamak için 71 ilde 13 Şubat’a kadar olan tatili 1 hafta daha uzatıyoruz.’ dedi. Bakan Özer’in bu açıklaması doğrultusunda Türkiye genelinde okullar 20 Şubat 2023 tarihinde açılacak.