15 tatil uzatılacak mı? Okullar tatil mi Ankara İstanbul? Kar yağışı uyarıları peş peşe geldi

Kar yağışı uyarılar peş peşe gelmeye başladı. 15 tatilin son günlerinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen kar yağışı uyarıları öğrencileri ve velileri meraklandırdı. Kar yağışıyla birlikte tatilin 1 hafta daha uzayıp uzamayacağı merak ediliyor.

15 tatil uzatılacak mı? Okullar tatil mi Ankara İstanbul? Kar yağışı uyarıları peş peşe geldi

Bilindiği gibi okullar 15 tatil sebebiyle kapalı. Ancak tatilin son haftası ve 6 Şubat 2023 Pazartesi günü öğrenciler için ikinci dönem başlayacak. 15 günlük tatilin ardından okullarına geri dönmeye hazırlanan öğrenciler çok heyecanlı. Ancak son iki gündür Meteoroloji’den gelen kar yağışı uyarısı tatilin uzayabileceği iddialarını da beraberinde getirdi. Peki, kar yağışı sebebiyle tatil uzatılacak mı? 15 tatil uzatıldı mı, uzatılacak mı 2023? Okullar tatil mi? İşte tüm merak edilenler…

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava durumu raporuna göre bazı illerde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Yoğun kar yağışı uyarılarının ardından gözler okullara çevrildi. 15 tatilin bitmesine sayılı günler kalırken tatilin kar yağışıyla birlikte uzatılabileceği konuşuluyor. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere kar yağışının yoğun bir şekilde etkili olması beklenen diğer illerde okulların tatil olup olmayacağı merak ediliyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle çok sayıda il ve ilçede okullar günlük olarak tatil edilmişti.

15-tatil-uzatilacak-mi-okullar-tatil-mi-ankara-istanbul-kar-yagisi-uyarilari-pes-pese-geldi.jpg

15 TATİL UZATILACAK MI?

Kar yağışı uyarılarının ardından 15 tatilin uzatılıp uzatılmayacağı ile ilgili sorulara yanıt aranmaya başlandı. 6 Şubat 2023 Pazartesi günü okullar açılıyor ve öğrenciler ikinci döneme başlıyor. Ancak özellikle 4-5 Şubat tarihleri için gelen kar yağışı uyarılarının ardından 15 tatilin uzatılabileceği iddiaları gündeme gelmişti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın gündeminde 15 tatilin uzatılması konusu bulunmuyor. Henüz tatilin uzatılacağına dair herhangi bir resmi açıklama yok. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi 6 Şubat 2023 Pazartesi günü başlayacak.

15-tatil-uzatilacak-mi-okullar-tatil-mi-ankara-istanbul-kar-yagisi-uyarilari-pes-pese-geldi-001.jpg

2. DÖNEM ARA TATİLİ NE ZAMAN 2023?

Okullarda birinci dönem ara tatili 14-18 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. 15 tatilin ardından gözler ikinci dönem ara tatiline çevrildi. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı ikinci dönem ara tatili 17-20 Nisan 2023 tarihleri arasında uygulanacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimine göre okullarda ikinci dönem 16 Haziran 2023 tarihinde sona erecek. Bu tarihte ikinci dönem karnelerini alan öğrenciler için 3 aylık yaz tatili başlayacak.