3 Nisan’da üniversiteler açılacak mı? Hibrit eğitim mi olacak? Üniversiteler yüz yüze mi açılacak?

Üniversitelerde yüz yüze eğitimle ilgili araştırmalar devam ediyor. 6 Şubat depreminin ardından üniversiteler uzaktan eğitime geçmişti. Depremden sonra başlayan online eğitimin ne zaman sona ereceği ve tüm detaylar merak ediliyordu.

3 Nisan’da üniversiteler açılacak mı? Hibrit eğitim mi olacak? Üniversiteler yüz yüze mi açılacak?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından üniversiteler online eğitime geçmiş ve KYK yurtları depremzedelere tahsis edilmişti. Üniversite öğrencileri okullarının tekrar ne zaman yüz yüze eğitime geçeceğini merak ediyordu. Peki, üniversiteler tekrar ne zaman yüz yüze açılacak? Üniversitelerde yüz yüze eğitim başlıyor mu? Üniversiteler hibrit eğitim mi olacak? Üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılıyor 2023? İşte tüm merak edilenler…

ÜNİVERSİTELER AÇILIYOR

Üniversitelerin ne zaman açılacağına dair merak edilen sorulara yanıt aranırken beklenen açıklama YÖK Başkanı Erol Özvar’dan geldi. Üniversitelerin açılış tarihiyle ilgili açıklamalarda bulunan Erol Özvar, alınan yeni kararı duyurdu.

ÜNİVERSİTELERİN AÇILIŞ TARİHİ 3 NİSAN

Alınan yeni kararın hem şu ana kadar alınan kararlar hem de ülkenin mevcut durumunun dikkate alınarak gerçekleştirildiğini aktaran Özvar, öğrencilere de gösterdikleri fedakarlık ve sabırdan dolayı teşekkür etti. YÖK Başkanı Özvar’ın duyurusu kapsamında üniversiteler 3 Nisan 2023 itibarıyla 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere, halihazırda uzaktan eğitim ile birlikte devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitime geçecek.

3-nisan-da-universiteler-acilacak-mi-hibrit-egitim-mi-olacak-universiteler-yuz-yuze-mi-acilacak.jpg

ARA SINAVLAR ÇEVRİMİÇİ YAPILACAK

Bahar dönemindeki ara sınavlarla ilgili de açıklama yapan YÖK Başkanı Özvar, bahar dönemindeki ara sınavların şeffaflık ve denetlenebilirlik ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrimiçi yapılabilmesine karar verildiğini ekledi. Açıklamasına devam eden Özvar, ‘Yarıyıl sonu tek ders sınavları gibi sınavların ise ne zaman ve nasıl yapılacağının üniversitelerimizin yetkili kurulları tarafından belirlenmesine karar verilmiştir.’ dedi.