3 Nisan üniversiteler açılıyor mu? Yarın üniversitelerde yüz yüze eğitim başlıyor mu? YÖK tarihi duyurdu

6 Şubat depremlerinin ardından uzaktan eğitime geçen üniversitelerin tekrar ne zaman yüz yüze eğitime geçeceği merak ediliyordu. Üniversite öğrencileri yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağını merak ederken YÖK’ten açıklama geldi.

3 Nisan üniversiteler açılıyor mu? Yarın üniversitelerde yüz yüze eğitim başlıyor mu? YÖK tarihi duyurdu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından uzaktan eğitimle devam etme kararı alınan üniversitelerle ilgili alınan yeni kararı YÖK Başkanı Erol Özvar duyurdu. Gençler üniversitelerin dönem sonuna kadar online devam edip etmeyeceğini, okullarında yüz yüze eğitimin tekrar başlayıp başlamayacağını yoğun bir şekilde araştırıyordu. Merak edilen bu soruya yanıt YÖK Başkanı Özvar’dan geldi. Peki, 3 Nisan Pazartesi üniversiteler açılıyor mu? Yarın üniversiteler yüz yüze açılıyor mı? Üniversiteler online mı, yüz yüze mi? Üniversiteler yüz yüze eğitime ne zaman açılacak? İşte tüm merak edilenler…

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLIYOR

Depremin ardından uzaktan eğitimle sürece devam eden üniversitelerle ilgili yaşanan yeni gelişmeyi duyuran YÖK Başkanı Erol Özvar, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini duyurdu.

3-nisan-universiteler-aciliyor-mu-yarin-universitelerde-yuz-yuze-egitim-basliyor-mu-yok-tarihi-duyurdu.jpg

ÜNİVERSİTELER UZAKTAN EĞİTİME GEÇMİŞTİ

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler Kahramanmaraş’la beraber 11 ilimizi etkilemiş ve maalesef çok sayıda can kaybıyla ağır hasara sebep olmuştu. Depremin yaralarını sarmak için büyük bir seferberlik başlatılırken üniversitelerle ilgili yeni bir karar alınmış ve üniversitelerde bahar döneminin uzaktan eğitimle tamamlanmasına karar verilerek KYK yurtları depremzedelere tahsis edilmişti. 3 Nisan’dan itibaren ise üniversitelerde uzaktan eğitimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı olmaksızın yüz yüze eğitim verilebileceği de açıklandı.