Adana'da eğitimin başlayacağı tarih belli oldu!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından tüm ülke genelinde okullar 2 hafta tatil edilirken Deprem bölgesi olarak sayılan illerde okulların ne zaman açılacağı belli değildi. Adana'da tarih belli oldu!

Adana'da eğitimin başlayacağı tarih belli oldu!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Asrın felaketi olarak adlandırılan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa ve Malatya’da Büyük yıkımlara sebep oldu! 10 ilde 3 ay OHAL ilan edildi, ülke genelinde Yükseköğretim kurumları tarafından 2023 Bahar yarıyılı dönemi online olarak eğitime başladı.

online.png

İLK VE ORTAÖĞRETİM EĞİTİME BAŞLADI

OHAL ilan edilen ve deprem bölgesi olarak sayılan 10 il dışındaki diğer illerde ilk ve ortaöğretim grupları eğitime başladı. Deprem bölgesinde yer alan illerden bir çoğunun ne zaman eğitime başlayacağı bilinmezken Adana için Eğitimin başlayacağı haberi bakan Özer'den geldi.

EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki öğrenciler ve onların eğitimleri hakkında bazı açıklamalarda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

zer.png

“Deprem bölgesinde bulunan öğrencilerimiz için eğitim bir süreliğine ertelenmiş olsa da devletimiz ve gerekli merciler olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda 131 okul öncesi öğrencilerinin eğitim ve öğretmen devam edebilmesi için psikososyal çadır ve konteyner kentler kurduk. 18 ilkokul, 12 ortaokul ve bunlarla birlikte Malatya'da 1000 kişinin bulunduğu çadır kentte konteynerlerden okul kurduk. buralarda Müfredata uygun değil öğrencilerin psikososyal Sağlamlığını koruyabilmek adına öğretmenlerimiz eğitim vermektedir.”

13 MAR’TA AÇILACAK

Bakan Özer, yaptığı açıklamaların ardından Adana'da eğitim ve öğretimin 13 Mart'ta başlayacağını aktardı.