Aile Bakanlığı son dakika duyurdu: Çocuk başına 3.038 TL SED ödemeleri hesaplarda

Aile Bakanlığı bu sabah duyurdu. Milyonlarca aileye verilen SED ödemeleri hesaplara aktarıldı. SED yardımı kapsamında Çocuk başına 3.038 TL ödeme yapıldı.

Aile Bakanlığı son dakika duyurdu: Çocuk başına 3.038 TL SED ödemeleri hesaplarda

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından anne babalara Müjdeli Haber bu sabah geldi. Nisan ayı SED ödemeleri hesaplara aktarıldı. Aile Bakanı Derya Yanık, bayram öncesi SED yardımı ödemelerinin hesaplara yaptığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. SED ödemeleri kapsamında çocuk başına 3038 TL ödeme hak sahibi hanelerin hesaplarına aktarıldı. Aile Bakanlığı nisan ayı SED ödemeleri ile ilgili detaylar haberimizde…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere sağlanan sosyal yardım ve destek ödemelerinden biri de çocuk başına verilen SED ödemeleri. Nisan ayı SED yardımı ödemeleri merakla bekleniyordu bayramdan önce yatıp yatmayacağı araştırılıyordu. Aile bakanı Derya Yanık güzel haberi bu sabah saatlerinde sosyal medya hesabından milyonlarca haneye verdi. Bakan Yanık Twitter hesabından yaptığı açıklamada nisan ayı SED ödemelerinin hesaplara aktarıldığını duyurdu. Nisan ayı SED yardımı kapsamında 645 milyon 269 bin 922 TL ödeme gerçekleştirildi.

nisan-ayi-sed-odemeleri-1.jpg

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK ÖDEMESİ HESAPLARA GEÇTİ

Aile Bakanlığı tarafından her ay ihtiyaç sahibi ve dar gelirli hanelere sosyal ve ekonomik destek ödemesi yapılıyor. Özellikle çocuklu ailelere verilen bu destek ödemesi çocukların eğitimleri açısından büyük önem taşıyor. SED yardımı nisan ayı ödemeleri heyecanla bekleniyordu. Özellikle bayram öncesi set yardımı ödemelerinin hesaplara yatıp yatmayacağım merak ediliyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu sabah Müjdeli haberi verdi. Milyonlarca ailenin heyecanla beklediği nisan ayı SED ödemeleri hesapları aktarıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konu ile ilgili resmi Twitter hesabından önemli bir açıklama yayınladı. Nisan ayı SED ödemeleri ile ilgili detayları paylaşan bakan yanık bir gün milyonlarca liranın hak sahiplerinin hesaplarına geçtiğini bildirdi.

nisan-ayi-sed-odemeleri-2.jpg

ÇOCUK BAŞINA 3038 TL ÖDEME AKTARILDI

Devlet tarafından Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim masraflarının karşılanması amacıyla her ay sosyal ve ekonomik destek ödemesi veriliyor. SED ödemeleri, Çocuk başına 3038 TL olarak ödeniyor. Aile Bakanlığı bu ödemeyi 12 ay boyunca her ay düzenli olarak hak sahibi kişilerin hesaplarına yatırıyor. Nisan ayı SED yardımı ödemeleri ise Bayram öncesine çekildi.

Nisan ayı SED ödemeleri ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Aile ve sosyal hizmetler Bakanı Derya Yanık, Söz konusu ödemeler kapsamında 187.000 çocuğun okul ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti. Bakan Yanık Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Ödemeyle ailelerin çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için nisan ayı içerisinde toplam 645 milyon 269 bin 922 lira tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yaptık”.

nisan-ayi-sed-odemeleri-3.jpg

NİSAN AYI SED ÖDEMELERİ HESAPLARDA

Aile Bakanlığı tarafından verilen müjdeli haber milyonlarca aile tarafından da sevinçle karşılandı. Nisan ayı SED ödemeleri Bayram öncesinde hanelerin hesaplarına geçti. Bu haberle sevinen aileler ödemelerini bugün itibariyle banka hesaplarından ya da PTT kartıyla alabilecek.