Asgari ücret kadar öğrenci yardımı veriliyor! 8500 TL devlet desteği için şartlar belli oldu

Üniversite öğrencilerinin 4 yıllık lisans bölümlerinde eğitim gören öğrencilerine aylık 8500 TL para desteği sağlanacak! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeli haberi az önce paylaştı!

Asgari ücret kadar öğrenci yardımı veriliyor! 8500 TL devlet desteği için şartlar belli oldu

Asgari ücret kadar öğrenci yardımı veriliyor! 8500 TL devlet desteği için şartlar belli oldu Üniversitelerin 4 yıllık eğitim programlarında lisans eğitimi almaya hak kazanan öğrenciler için bir diğer müjde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi! Erdoğan, sosyal yardım desteği alan ve çocuğu üniversite çağında eğitim görmekte olan öğrenciler için ‘Başarı Teşvik Programı’ kapsamında başarı yakalamış çocuklar için asgari ücret miktarında aylık burs alma hakkına sahip olacak ve bu burslar 4 yıl boyunca devam edecek! Konu hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Söz konusu ‘Başarı Teşvik Programı’ kapsamında öğrenciler detayları araştırmaya devam ediyor. Başarı Teşvik Programı içerisine kimler girebilir? Aylık burs ödemesinden faydalanacak olan öğrencilerde aranan şartlar neler? Burs kimlere verilecek?

yok.png

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI DETAYLARI NELERDİR?

Başarı Teşvik Programı kapsamında devlet tarafından sosyal yardım desteği alan kişilerin ilk ve ortaöğretim çağında eğitim gören ailelerin başarılı çocuklarına asgari ücretin yüzde 60’ı kadar, yüksek öğretim programlarında eğitim gören üniversite öğrencilerinin başarılı olması şartı ile tek seferde 8500 TL burs ödemesi almaya hak kazanacaklar.

YÖK İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurumu arasında sağlanan iş birliği ile üniversite öğrencileri için dünyadaki ilk 500 üniversiteye girmeye hak kazanan ve başarılı olan öğrenciler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ayrılan 1.5 milyar liralık bütçe öğrencilerin hesabına aktarılacak.

GEREKLİ BAŞVURU ŞARTLARI

para.png

Bakanlık tarafından açıklanan detaylara bakıldığında söz edilen destek ödemesinden faydalanacak olan öğrencilerin Yükseköğretim Kurumlarından sözü geçen 500 üniversiteden birinde örgün olarak eğitim görüyor olması gerekmektedir. Öğrenciler tek sefere mahsus 8500 TL burs ödemesini almalarının yanında ihtiyaç sahipleri için de aylık 300 TL ödeme sağlanacak. Başarı Teşvik Programı kapsamında burs almaya hak kazanan öğrencilerin herhangi bir başvuru yapması gerekmiyor. Öğrencilerin durumu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından takip altına alınacaktır.