Aylık 500 TL okul desteği verilecek! Öğrenciye yeni eğitim döneminde jest gibi jest

Okulların açılmasına kısa bir zaman kala eğitim yardımları için araştırmalar da epey yoğunlaştı. Eğitim yardımı başvuruları, bu konu ile ilgili yapılan açıklamalar ve duyurular öğrencilerin ve velilerin takibinde.

Aylık 500 TL okul desteği verilecek! Öğrenciye yeni eğitim döneminde jest gibi jest

Okullar 11 Eylül’de açılıyor. 3 aylık yaz tatilini geride bırakmaya hazırlanan öğrenciler ise okulların açılış tarihi yaklaştıkça eğitim masraflarını ve okula hazırlığı düşünüyor. Velilerin de son günlerde düşündüğü konu okul ihtiyaçları ve artan masraflarla birlikte okul alışverişine ayrılacak bütçe. Okula giden çocuğu olan aileler oku ihtiyaçları için alışverişe başlamaya hazırlanıyor. Yeni eğitim dönemine çok az bir süre kalırken bu süreçte kurumların eğitim desteği ödemeleri için başvurular da araştırılıyor. İşte öğrencilere okul yardımı, eğitim desteği başvuruları ile ilgili merak edilen tüm detaylar ve yapılan duyurular…

EĞİTİM YARDIMI BAŞVURU SAYFASI AÇILDI

Yeni eğitim-öğretim yılı için heyecan dorukta. 3 ay gibi uzun bir yaz tatili süreci geride kalmaya hazırlanıyor. Bu yıl okullar 11 Eylül’de başlıyor. İl ders zili için heyecanlı bekleyiş devam ederken bir yandan da okul ihtiyaçları için alışveriş telaşı başladı. Bu süreçte dar gelirli ailelerin okula giden çocukları için kurumların eğitim destekleri devam ediyor. Ülke genelinde pek çok belediye dar gelirli, ihtiyaç sahibi hanelerdeki çocukların eğitim masraflarına katkıda bulunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu süreçte ailelerin maddi yükünü hafifletmeyi amaçlayan kurumlar, eğitim desteği başvuru sayfalarını açtı. Belediyelere eğitim desteği başvuruları Ağustos ayında başladı. Öğrencilerin ve ailelerin eğitim yardımı ve başvuru detayları ile ilgili araştırmaları devam ediyor.

aylik-500-tl-okul-destegi-verilecek-ogrenciye-yeni-egitim-doneminde-jest-gibi-jest.jpg

ÖĞRENCİLERE AYLIK 500 TL OKUL DESTEĞİ

Ülke genelinde pek çok belediye yeni eğitim-öğretim dönemi başlamadan hemen önce okul desteği programı kapsamında başlattıkları maddi destekle ilgili kamuoyunu bilgilendiriyor. Ağustos ayının son günleri yaklaşırken Eylül ayına az bir süre kalırken okulların açılış tarihinin de yaklaşmasıyla birlikte belediyelerin eğitim desteği programları daha da yakından takip edilmeye başlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi de öğrencilere eğitim desteği jestini duyurdu. Bu yıl toplam 25 milyon TL eğitim desteği sağlayacak olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 10 ay boyunca aylık 500 TL okul desteği verecek. Başvuruları 21 Ağustos 2023 tarihinde başlayan bu desteğin detayları ve başvuru şartları da belli oldu.

Belediye tarafından sağlanacak olan eğitim desteğinden yararlanmak için gerekli olan başvuru şartları şöyle:

- Öğrencinin T.C. vatandaşı olması

- Lise ve dengi okullarda öğrenim görüyor olması

- Öğrencinin ailesinin Denizli ilinde ikamet etmesi

- Öğrencinin başka yerden burs almaması

- Öğrencinin sınıf tekrarı yapmamış olması

- Öğrencinin öğrenimine devam ettiği okulundan disiplin cezası almamış olması