Bakan Kasapoğlu açıkladı! Öğrenciler yurt ücretlerini ödemeye devam edecek mi?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından Yükseköğretim Kurumları tarafından 2023 bahar yarı yılı döneminin online olduğu açıklanmıştı. Bakan Kasapoğlu konuyla ilgili en çok merak edilenleri açıkladı!

Bakan Kasapoğlu açıkladı! Öğrenciler yurt ücretlerini ödemeye devam edecek mi?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremin ardından 10 ilde daha binlerce yıkım meydana geldi! Binlerce bina birkaç saniye içerisinde kağıt yığınları gibi üst üste çöktü! Depremin ardından ağır hasarlı ve yıkılma tehlikesi bulunan binalar için de girişler yasaklandı!

kasapoglu.png

Bu çerçevede Yükseköğretim Kurumu tarafından üniversiteler 2023 yılının bahar yarıyılını online eğitime çevirerek KYK yurtlarını depremzedeler için açtı. Konuyla ilgili en çok merak edilen sorulardan biri de öğrencilerin yurtlar için geri kalan aylık taksitleri ödeyip ödemeyeceği!

BAKAN KASAPOĞLU AÇIKLADI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarının (GSB) depremzedelere açılmasının ardından; en çok merak edilen yurt ücretleri hakkında açıklamalar yaptı.

ÜCRET TAHSİS EDİLMEYECEK

para2.png

Bakan Kasapoğlu yaptığı açıklamalarda depremzedelere açılan KYK yurtları için; yurttan ayrılmak zorunda kalan öğrencilerden ücret tahsis edilmeyeceğini aktardı!