Bakanlıktan açıklandı! Öğrencilere devletten cep harçlığı 650 TL ödenecek

Okula giden çocuğu olan ailelere Aile Bakanlığından müjde var. Öğrencilerin cep harçlığı bu yıl bakanlık tarafından verilecek. Ödeme miktarları açıklandı.

Bakanlıktan açıklandı! Öğrencilere devletten cep harçlığı 650 TL ödenecek

Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte ailelerin giderleri de arttı. Okul masraflarını karşılamakta güçlük çeken aileler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından önemli bir müjde geldi. Bakanlık bu yıl öğrencilerin okul harçlıklarını karşılayacak. Başvuru yapan ailelerin okula giden çocukları için bakanlıktan 650 TL'ye kadar aylık cep harçlığı ödemesi yapılacak. Başvuru şartları ve detaylar da belli oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuklu ailelere yeni bir destek duyurusu daha geldi. Her geçen gün verdiği destek paketlerini arttıran aile Bakanlığı, çocuk sahibi aileler için öğrenci harçlığı verecek. Okula giden çocuğu olan aileler bakanlığa başvuru yapmaları halinde 650 TL'ye kadar destek ödemesi alabilecek. Aile Bakanlığı konu ile ilgili Tüm detayları da duyurdu. Başvuru şartları ve ödeme miktarları haberimizde…

cocuk-yardimi-1.jpg

AİLE DESTEK PAKETİ KAPSAMINDA ÇOCUK YARDIMI VERİLECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Yaklaşık 4 milyon haneye sağladığı Aile Destek paketi 2023 2024 döneminde de devam edecek. Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte bu destek paketi vatandaşlar için daha da büyük önem kazandı. Çünkü her geçen gün artan maliyetler nedeniyle aileler çocuklarının okul masraflarını karşılamakta zorlanıyor. Bu nedenle de Bakanlığın verdiği aile destek yardımı daha önemli hale geliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahir Özdemir Göktaş’tan okula giden çocuğu olan ailelere de müjdeli haber geldi. Bakanlık çocuklu aileler için öğrenci yardımı veriyor.

Okula giden çocuğu olan aileye 12 ay boyunca düzenli olarak 350 TL ile 650 TL arasında çocuk destek bileşeni verilecek. Yani bakanlık bu sayede Çocukların okul harçlığını da ödemiş olacak.

AİLE BAKANLIĞI ŞARTLARI DUYURDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuklu aileler için sağlanacak olan çocuk destek bileşeni ödemesine başvuru şartları da belli oldu. Sadece gelir kriterinin altında yaşıyor olmak yeterli. Yani hane içindeki kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması halinde Aileler bu destek kalemine başvuru yapabilecek. Aile Destek paketi kapsamında verilecek olan çocuk destek ödemesi her ayın 15'inden itibaren hesaplara yatacak.

Aile Bakanlığı'ndan çocuk destek ödemesi almak isteyenler için başvurular e-devlet'ten ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapılıyor. Başvuru yapanlara 10 gün içinde sonuç bildiriliyor.