Bakanlıktan ilkokul, ortaokul, liseye giden çocuğu olan ailelere duyuru! Öğrenci yardımı başvuru ekranı açıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son dakika duyurusu ile çocuğu okula giden ailelere müjdeyi verdi. Okullar açılmadan önce başvuru yapan ailelere öğrenci yardımı sağlanacak.

Bakanlıktan ilkokul, ortaokul, liseye giden çocuğu olan ailelere duyuru! Öğrenci yardımı başvuru ekranı açıldı

Bakanlıktan ilkokul, ortaokul, liseye giden çocuğu olan ailelere duyuru! Öğrenci yardımı başvuru ekranı açıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından ilkokul ortaokul liseye giden çocuğu olan ailelere müjdeli Haber duyuruldu. Okula giden çocuğu olan aileler için öğrenci yardımı imkanı sağlanacak. Ağustos ayı bitmeden başvuru yapan aileler sosyal ve ekonomik destek ödemesi alabilecek. Aile Bakanlığından yapılan son dakika duyurusunda son başvuru tarihi 31 Ağustos 2023 olarak açıklandı. Başvuru yapan ailelere takip eden 10 gün içinde SED yardımı verilecek. SED ödemesi şartları haberimizde…

Aile Bakanlığı ağustos ayı sosyal yardım ve destek ödemeleri milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Yaklaşık 4 milyon ailenin faydalandığı Türkiye Aile Destek paketi ve zamlı olarak ödenen evde bakım maaşı Geçtiğimiz günlerde hesaplara geçti. Ayrıca çocuklar ailelere sağlanan yardım ve destek ödemeleri de hala devam ediyor. Çocuk Aile Destek programı kapsamında 15 Ağustos'ta başlayan ödemeler 31 Ağustos'a kadar devam edecek. Bir yandan da aile Bakanlığının Eylül ayı ödemeleri için araştırmalar başladı. Eylül ayı sosyal yardım paraları ile ilgili başvuru durumu belli oldu. Aile Bakanlığı Sabah saatlerinde önemli bir açıklama yaparak e-devlet'ten başvuru yapan ailelere SED ödemesi verileceğini bildirdi. İlkokul ortaokul Liseye giden çocuğu olan aileler başvuru yaparak Eylül ayında destek ödemesi alabilecek.

sed-yardimi-1.jpg

EYLÜL AYI SED YARDIMI ÖDEMELERİ BAŞLIYOR

Ekonomik durumu kötü olan geçinmekte zorlanan milyonlarca aileye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım ve destek imkanı tanınıyor. Aile Bakanlığı birçok farklı destekte bulunurken özellikle Okullar açılmadan önce öğrenci yardımı ve destek ödemeleri merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının çocuklu ailelere verdiği en önemli desteklerden biri SED yardımı oluyor. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi olarak bilinen bu yardım okula giden çocuğu olan hanelere çocuk başına tanınıyor.

Sosyal ve ekonomik destek ödemesi için aranan şartlar ödeme miktarları bakanlık tarafından ilan edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahir Özdemir Göktaş, konuyla ilgili Okullar açılmadan önce yaptığı açıklamada, destek ödemesi miktarlarının arttırıldığını bildirdi. SED ödemesi artık ilkokul öğrencileri için 3571 TL'ye kadar yükseldi. Ortaokul ve lise öğrencilerine daha yüksek destek ödemesi veriliyor.

EYLÜL AYI SED ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ve destek ödemeleri için tarihler belli oldu. Eylül ayı SED ödemeleri 15 Eylül 2023 tarihinden itibaren hesaplara geçmeye başlayacak. Buna ek olarak öğrenci yardımı kırtasiye yardımı gibi birçok destek ödemesi de sağlanacak nokta aile Bakanlığı'nın yönetmeni internet sitesini ziyaret ederek öğrencilere verilecek bu destek ödemeleri hakkında en detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

sed-yardimi-2.jpg

SED YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile Bakanlığı'nın Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelerin çocuklarına sağladığı SED yardımı ödemeleri başvuru şartları belli oldu. SED ödemesi alabilmek için ailelerin maddi durumunun gelir kliplerine uygun olması gerekiyor. Hane içinde kişi başına düşen gelirin bir asgari ücretin 1/3'ünden az olması durumunda SED yardımı için başvuru yapmak mümkün oluyor.

E-DEVLET BAŞVURU EKRANI AÇILDI

Eylül ayı SED yardıma ödemeleri için başvuru yapmak isteyen hanelere e-devlet başvuru ekranı açıldı. T.C kimlik no ve şifre ile başvurular mümkün. Ödemeler ise 15 Eylül 2023 tarihinden itibaren hak sahibi kişilerin hesaplarına yapmaya başlayacak. SED ödemesi çocuk başına verilecek.