Başörtülü depremzede öğrenciyi okula almayan müdüre ceza

Mart ayında Eskişehir'de yaşanan olayda başörtülü olması sebebiyle özel bir okul tarafından depremzede öğrencinin okula alınmaması gündem olmuştu. Türkiye insan hakları ve eşitlik Kurumu o okulun müdürüne 89.571 TL para cezası kesti.

Başörtülü depremzede öğrenciyi okula almayan müdüre ceza

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükşeren tarafından kurulan ve Büyükşeren’in hala başkanlığını yürüttüğü Eğitim Sağlık Ve Bilimsel Araştırma Çalışmaları Vakfı'na bağlı bir özel okulun müdürü Mart ayında Depremzede bir öğrenciyi başörtülü olması sebebiyle okula almamıştı.

Öğrencinin başörtülü sebebiyle olması sebebiyle okula alınmadığı yönünde iddiaların gündeme gelmesi sonrasında Türkiye insan hakları ve eşitlik Kurumu konuya dahil oldu ve inceleme başlatıldı.

Öğrencinin deprem nedeniyle naklini Eskişehir'de bir okula aldırmak istediği ancak başı örtülü olması nedeniyle okula kabul edilmediği olayın din ve inanç ile cinsiyet temellerine ayrımcılık yasağına aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle yapılan inceleme tamamlandı.

Verilen karara göre başvuruda ayrımcılık yasağının ihlal edildiğine yer verilirken Okul Müdürü hakkında oy birliği ile 89.571 TL idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.