Cerrahpaşa’da skandal olay! Profesör başörtülü öğrenciyi taciz etti

İstanbul Cerrahpaşa Tıp fakültesinde skandalı olay. Prof. Dr. Hakan Karpuz, başörtülü öğrencisini taciz etti. Hakkında 3 ay görevden uzaklaştırma kararı verilen profesörün daha önce de bir çok kız öğrenciyi taciz ettiği anlaşıldı.

Cerrahpaşa’da skandal olay! Profesör başörtülü öğrenciyi taciz etti

İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Sandal olayla çalkalandı. Okulda görevli Profesör Doktor Hakan karpuz, iddiaya göre başörtülü öğrencisini taciz etti. Profesörün öğrenci A.S.'yi “Saçlarını hayal etmek istiyorum. Türbanını açınca nasıl görüneceğini merak ediyorum. Beni rahatsız eden bir güzelliğin var. Başını kapatarak sen özgürlüğünü kısıtlıyorsun. Erkeklere köşede seninle öpüşebilecek izni vermeyeceğinden sevgilin olmuyordur" sözleriyle rahatsız ettiği iddia edildi. Tacizci profesör hakkında 14 Eylül tarihinde 3 ay görevinden uzaklaştırma cezası verildi. Ayrıca Karpuz'un daha önce de birçok öğrencisini taciz ettiği ortaya çıktı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde okuyan 6 eğitim ve öğrenci geçtiğimiz nisan ayında kardiyoloji dersinin sözü sınavına giren Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Karpuz tarafından Sözlü olarak taciz edildiğini iddia ederek dekanlığa dilekçe verdi. Olayın ardından dekanlık soruşturma başlatılırken profesöre disiplin cezası verildi.

3 AY GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

Öğrencinin şikayet üzerine Profesör Doktor Hakan Karpuz için 3 ay görevden uzaklaştırma cezası verildi. Öğrencinin dekanlığa verdiği şikayet dilekçesinde “Saçlarını hayal etmek istiyorum. Türbanını açınca nasıl görüneceğini merak ediyorum. Beni rahatsız eden bir güzelliğin var. Başını kapatarak sen özgürlüğünü kısıtlıyorsun. Erkeklere köşede seninle öpüşebilecek izni vermeyeceğinden sevgilin olmuyordur" ifadeleri dikkat çekti.

DAHA ÖNCE DE ARTIK ÖĞRENCİLERİ TACİZ ETMİŞ

14 Eylül tarihinden itibaren hakkında 3 ay görevden uzaklaştırma ve maaşının üçte birine el konulma cezası verilen profesörün ilk suçu olmadığı da öğrenildi. Aynı profesörle ilgili olarak daha önce de birçok öğrenci şikayetçi bulunmuş. Dekanlık tarafından verilen uzaklaştırma cezasına ek olarak son sözü YÖK’ün söyleyeceği de gelen bilgiler arasında yer aldı.