Çocuklu ailelere 1500 TL devlet desteği müjdesi az evvel geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuklu ailelere devlet desteği müjdesini verdi. 1500 TL okul harçlığı için başvurular başladı. Şartlar ve detaylar haberimizde…

Çocuklu ailelere 1500 TL devlet desteği müjdesi az evvel geldi

Çocuk sahibi aileleri için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni bir sosyal yardım müjdesi geldi. Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte yardım kalemlerini arttıran bakanlık çocuklu ailelere 1500 TL kırtasiye yardımı veriyor. Ailelerin okul masraflarını azaltmak amacıyla devreye giren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuruların e-devlet'ten başladığını duyurdu.

E-DEVLET KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURU EKRANI AÇILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan kırtasiye yardımı almak isteyenler için e-devlet başvuru ekranı açıldı. Sadece çocuk sahibi ailelere özel olarak verilecek olan bu yardım ödemesinden başvuru şartı ile faydalanılacak. Yardım almak isteyen ailelerin hane içinde kişi başına düşen gelirinin Asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor.

Aylık gelir miktarına uygun olan aileler başvuru işlemlerini e-devlet üzerinden T.C kimlik numarası sonuna göre yapabiliyor. Aile Bakanlığı'nın resmi internet sitesini ziyaret ederek T.C kimlik numarasına göre başvuru şartları ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

1500 TL KIRTASİYE YARDIMI İÇİN ONAY ÇIKTI

Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte aileler için bakanlık devreye girdi. Maddi durumu yerinde olmayan çocukların eğitim masraflarını karşılamakta zorluk çeken ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 1500 TL kırtasiye yardımı sağlanacak. E-devlet'ten başvuru yapan Aileler bu yardım ödemesini alabilirken aynı zamanda öğrenci yardımı olarak verilen başka destekler de var. Gelir kriterine uygun olan Haneler SED yardımı için de başvuru işlemlerini yapabilir.