Çocuklu ailelere devletten çocuk yaşına göre ödeme yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çocuklu aileleri ilgilendiren büyük bir yardım parasının müjdesini verdi. Ödemeler çocukların yaş gruplarına göre belirlenecek.

Çocuklu ailelere devletten çocuk yaşına göre ödeme yapılacak!

Çocuklu ailelere devletten çocuk yaşına göre ödeme yapılacak! Hükümet çocuklu aileleri ilgilendiren şahane bir haberi açıkladı. Çocuklu ailelere ödenecek olan destek ödemelerinin detayları merak ediliyor. Devlet çocukların yaş gruplarına göre hanelere ödemeleri sağlayacak. Peki, devlet hangi hanelere destek ödemesi verilecek? Çocuklu aileler için verilen destek ödemeleri kaç TL?

Son birkaç yıldır dünya düzeni yerle bir olmuş durumda. Ekonomik kriz ve sürekli artışta olan enflasyon oranları geçim sıkıntılarını giderek artırıyor. Bu konuda devlet vatandaşın yaşadığı bu sorunların önüne geçebilmek için çeşitli program ve destek ödemelerini devreye sokuyor. Son olarak çocuklu aileler için aylık yardım parası verileceği açıklandı.

para12.png

YAŞLARA GÖRE BELİRLENECEK

Devlet tarafından çocuklu ailelere sağlanacak olan destek ödemeleri ailede bulunan çocukların yaş gruplarına göre değişiklik gösterecek. Ortaokul çağında olan ve başarılı olarak görülen öğrencilere net asgari ücretin yüzde 60’ı oranında destek ödemesi sağlanacak. Yükseköğretim kurumlarında okuyan öğrencilere aylık 100 TL ödeme yapılırken; YÖK tarafından belirlenen dünya genelinde başarılı sayılan 500 üniversitede okumaya hak kazananlar için başarı destek ödemesi sağlanarak net asgari ücret ödemesi verilecek.

para4.png

BAŞVURU ŞARTI ARANMIYOR

Söz edilen destek ödemeleri için öğrencilerin başvuru yapabileceği bir adres ya da kurum bulunmamaktadır. YÖK tarafından öğrencilerin başarı puanları değerlendirilerek hak kazanan öğrenciler belirleniyor.