Deprem bölgesinde okullar açılacak mı? Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Bugün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunmak üzere kameralara karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki okulların durumu hakkında da açıklamalara yer verdi.

Deprem bölgesinde okullar açılacak mı? Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından depremzedelerin yaralarını sarmak için başlatılan seferberlik devam ederken afet bölgelerindeki okulların durumu da merak ediliyor. Deprem bölgelerindeki okullarda eğitim öğretimin ne zaman başlayacağı araştırılıyor. Peki, deprem bölgesinde okullar açılacak mı? Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak? Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Adıyaman Diyarbakır, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep okullar ne zaman açılacak? İşte detaylar…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN DEPREM BÖLGESİNDEKİ OKULLARIN DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından kamuoyuna açıklamalarda bulunmak üzere kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki okulların son durumu hakkında da bilgi verdi. Eğitimin aksamaması için gerekli gayretin gösterildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Çocuklarımızın eğitiminin aksamaması için de gayret gösteriyoruz. Çadır ve konteynerlerde kurduğumuz eğitim yuvalarında evlatlarımızı yeniden okula hazırlıyoruz.’ dedi. İllerin ve okul binalarının durumuna göre ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarının açıldığını aktaran Erdoğan, ‘3 ilimizde 1 Mart’ta başlayan eğitim öğretim, 3 ilimizde 13 Mart’ta, 4 ilimizde 27 Mart’ta devreye girecek.’ dedi.

DEPREM BÖLGESİNDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde eğitim öğretimin ne zaman başlayacağı araştırılıyor. Kilis, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da okullar 1 Mart'ta açılmıştı. Adana, Gaziantep ve Osmaniye'de eğitim öğretim 13 Mart'ta başlayacak. Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman'da ise okullar 27 Mart tarihinde açılacak.