Deprem bölgesinde YKS olacak mı? Hangi illerde sınav yapılmayacak? Depremzede öğrenciler sınav ücreti ödeyecek mi?

ÖSYM, üniversite sınavı ile ilgili yaptığı açıklamada sınavın yapılacağı tarihi duyurdu. ÖSYM’nin yaptığı duyuru ile 2023 YKS tarihi belli oldu. Sınav tarihinin belli olmasının ardından gözler deprem bölgesine çevrildi.

Deprem bölgesinde YKS olacak mı? Hangi illerde sınav yapılmayacak? Depremzede öğrenciler sınav ücreti ödeyecek mi?

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler çok sayıda can kaybı ve yıkıma sebep oldu. YKS sınav tarihinin açıklanmasının ardından deprem bölgeleri için nasıl bir yol izleneceği merak edildi. YKS ile ilgili araştırmalar başlarken en çok araştırılan sorular ise ‘Deprem bölgesinde YKS olacak mı?’, ‘Hangi illerde sınav yapılmayacak?’, ‘Depremzede öğrenciler sınav ücreti ödeyecek mi?’ oldu. İşte merak edilen tüm bu soruların yanıtları ve tüm detaylar…

4 İLDE SINAV YAPILMAYACAK

Kahramanmaraş merkezli depremlerden büyük ölçüde etkilenen Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da YKS sınavı yapılmayacak. Adaylar, istedikleri illeri tercih edip sınava girebilecek.

deprem-bolgesinde-yks-olacak-mi-hangi-illerde-sinav-yapilmayacak-depremzede-ogrenciler-sinav-ucreti-odeyecek-mi.jpeg

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERDEN SINAV ÜCRETİ ALINMAYACAK

2023 YKS sınavı ile ilgili merak edilen tüm detaylar paylaşılmaya devam ediliyor. Bu yıl yapılacak YKS sınavı ile ilgili en çok merak edilen ise depremzede öğrencilerden sınav ücreti alınıp alınmayacağı. Bu konuyla ilgili açıklama yapan ÖSYM, ‘2023 YKS başvurularında afet bölgesi olarak ilan edilen 11 il ve 1 ilçemizde ikamet eden, buralardan deprem sonrasında başka il ve ilçelere göç eden tüm adaylarımızdan sınav ve başvuru ücreti alınmayacaktır.’ ifadelerine yer verdi.

deprem-bolgesinde-yks-olacak-mi-hangi-illerde-sinav-yapilmayacak-depremzede-ogrenciler-sinav-ucreti-odeyecek-mi.jpg

2023 YKS SINAVI NE ZAMAN?

ÖSYM, 2023 sınav takvimini yayımladı. ÖSYM’nin sınav takvimi kapsamında 2023 YKS tarihleri de belli oldu. Bu takvime göre, 2023 YKS 17-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.