Deprem bölgesindeki 10 ilde okulların açılacağı tarih belli oldu! Bakan Özer açıkladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 71 ilde eğitim öğretime verilen ara sona ermişti. Deprem bölgesindeki 10 ilde ise eğitim öğretime verilen ara devam ediyordu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, alınan yeni kararları duyurdu.

Deprem bölgesindeki 10 ilde okulların açılacağı tarih belli oldu! Bakan Özer açıkladı

Deprem bölgesindeki 10 ilde 1 Mart 2023 tarihine kadar eğitim öğretime ara verildiği açıklanmıştı. Bugün yeni açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremden etkilenen illerdeki okullarla ilgili alınan yeni kararları kamuoyuyla paylaştı. İşte Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in açıklamalarından öne çıkan başlıklar…

DEPREM BÖLGESİNDEKİ İLLERDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye genelinde eğitim öğretime 2 haftalık ara verilmişti. 20 Şubat 2023 Pazartesi günü ise 71 ilde okullar açıldı ve dersler yeniden başladı. Depremden etkilenen 10 il için 1 Mart tarihine kadar eğitim öğretime ara verileceği açıklanmıştı. Bugün ayptığı açıklamada alınan yeni kararları kamuoyuyla paylaşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 1 Mart itibarıyla eğitimin başladığını duyurdu. Gaziantep ve Osmaniye'de eğitim öğretime verilen ara 13 Mart'a, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya'da ise 27 Mart'a kadar uzatıldı.

DESTEKLEME KURSLARI VE HASTANE SINIFLARI AÇILACAK

Malatya Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki 10 ildeki okulların sağlamlık raporlarına göre farklı zamanlarda eğitim öğretime başlayacağını aktardı. Öte yandan tüm hastanelerde hastane sınıfları açılacağını, bu sınıflardan depremzede çocuklar ve sağlık çalışanlarının çocuklarının yararlanacağını belirten Bakan Özer, 1 Mart tarihi ile YKS ve LGS'ye girecek öğrenciler için destekleme kursları açılacağını da duyurdu.

ÇADIR VE KONTEYNER KENTLERDE ÇADIR SINIFLAR OLUŞTURULACAK

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 10 ilde tüm ders kitaplarını yeniden bastırdığını ve 1 Mart itibarıyla bu kitapların ulaştırılacağını ekleyen Bakan Özer, 2Depremzede öğrencilerin tüm kırtasiye ihtiyaçlarını biz karşılayacağız. Çadır ve konteyner kentlerde çadır sınıflar oluşturacağız. Sağlam raporu olmayan hiçbir binada eğitim öğretimi başlatmayacağız.' dedi.