Deprem bölgesindeki 4 il için son dakika YKS kararı

Üniversite sınavı ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Bu yıl Haziran ayında gerçekleştirilecek olan 2023 YKS sınavı ile ilgili yaşanan yeni gelişmeyi ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy duyurdu. Depremin etkilediği 4 ilde de YKS sınavı yapılacak.

Deprem bölgesindeki 4 il için son dakika YKS kararı

17-18 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan YKS sınavı ile ilgili yaşanan son dakika gelişmesi az önce duyuruldu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, YKS sınavının depremden etkilenen Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’da da yapılmasına karar verildiğini duyurdu. İşte YÖK Başkanı Ersoy’un YKS sınavı ile ilgili açıklamalarından tüm detaylar…

DEPREM BÖLGESİNDEKİ 4 İLDE DE YKS SINAVI YAPILACAK

6 Şubat depremlerinin etkilediği Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Bu yıl 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan üniversitesi sınavı bu 4 ilde de gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili açıklama YÖK Başkanı Ersoy’dan geldi.

deprem-bolgesindeki-4-il-icin-son-dakika-yks-karari.jpg

YÖK BAŞKANI AÇIKLADI

İki büyük depremin ardından bölgedeki yapıların büyük zarar gördüğünü ve depremin ardından bu bölgelerde sınav yapmama kararı alındığını hatırlatan YKS Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ‘Milli Eğitim Bakanlığı’nın bölgede eğitimi öğretime tekrar başlamasının ve ÖSYM olarak yaptığımız detaylı incelemenin ardından deprem bölgesindeki 4 ilde tekrar sınav uygulamasına başlamaya karar verdik. Bölgede yaşayan kardeşlerimizin güvenlik zafiyeti oluşmadan sınavlara girmesini amaçlıyoruz.’ ifadelerine yer verdi. Öte yandan bölgedeki kapasitenin üzerinde bir talep olması halinde isteyenlerin daha önce duyurulduğu gibi Türkiye’nin istediği yerinde sınava girebileceklerini de ekleyen YÖK Başkanı Ersoy, can güvenliği riskine ve sınavlarda zafiyete sebep olmadan süreci işleteceklerini de belirtti.