Deprem bölgesindeki 4 üniversite için uzaktan eğitim açıklaması! YÖK Başkanı duyurdu

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremler Türkiye’yi yasa boğmuştu. Çok sayıda can kaybı ve yıkımın yaşandığı bölgelerde okullar kapanmıştı. Şimdi gözler yeni eğitim dönemine çevrildi.

Deprem bölgesindeki 4 üniversite için uzaktan eğitim açıklaması! YÖK Başkanı duyurdu

Üniversitelerin yeni akademik yıla başlamak için geri saydığı günlerde gözler deprem bölgesindeki üniversitelere çevrildi. Depremden etkilenen bölgelerdeki üniversitelerin akıbeti ne olacak, üniversiteler yüz yüze eğitime açılacak mı, deprem bölgesindeki üniversitelerde uzaktan eğitim mi olacak gibi sorular gündeme gelirken bu konuyla ilgili YÖK Başkanı Erol Özvar’dan önemli bir açıklama geldi. İşte YÖK Başkanı Özvar’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar…

DEPREM BÖLGELERİNDEKİ ÜNİVERSİTELER İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Üniversitelerin birçoğunun yeni akademik yıla Ekim ayında başlayacağı biliniyor. Konuyla ilgili tüm gelişmeler takip edilirken gözler deprem bölgelerindeki üniversitelere çevrildi. 6 Şubat depreminden etkilenen illerdeki üniversitelerin açılıp açılmayacağı, bu üniversitelerde uzaktan eğitim mi, yoksa yüz yüze eğitim mi olacağı merak edilen konular arasındaydı. Konuyla ilgili YÖK Başkanı Erol Özvar’dan önemli bir açıklama geldi.

İSTERLERSE 1 YIL UZAKTAN EĞİTİM YAPABİLECEKLER

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Gaziantep ziyaretinde önemli açıklamalara yer verdi. Deprem bölgelerindeki üniversitelerin akıbeti ile ilgili konuşan Özvar, ‘Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya’daki üniversiteler isterlerse 1 yıl uzaktan eğitim yapabilecek.’ dedi.

deprem-bolgesindeki-4-universite-icin-uzaktan-egitim-aciklamasi-yok-baskani-duyurdu.jpeg

KARARI SENATOLAR VERECEK

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından deprem bölgelerindeki yaralar sarılmaya devam ederken yeni eğitim-öğretim yılında gözler üniversitelere çevrildi. Depremden etkilenen illerdeki üniversitelerle ilgili açıklamalarda bulunan YÖK Başkanı Erol Özvar, ‘Üniversitelerin mevcut fiziksel durumları, şehirdeki barınma imkanları gibi etkenleri göz önünde tutarak, fakülte ve yüksekokulları bünyesindeki ön lisans ve lisans programlarında hangi program ve sınıflarda yüz yüze, hangi program ve sınıflarda ise uzaktan eğitim yapılacağını, enstitüler bünyesindeki lisansüstü programlarda anabilim dalı veya program bazında yüz yüze ve uzaktan öğretim yapılacağını üniversite senatoları karara bağlayacaktır.’ dedi. Deprem bölgesindeki üniversitelerle ilgili tüm gelişme ve duyuruları üniversitelerin resmi internet adreslerinden veya öğrenci işlerine ulaşarak öğrenebilirsiniz.