Depremde de öğrenciler için Afet Bursu verilecek!

Üniversite öğrencileri, bu haberimiz sizi ilgilendiriyor! Türkiye Eğitim Vakfı tarafından en az 1000 öğrenciye afet bursu sağlanacak! İşte gereken başvuru şartları…

Depremde de öğrenciler için Afet Bursu verilecek!

Depremde de öğrenciler için Afet Bursu verilecek! 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta korkunç bir deprem meydana geldi. Tarihin en büyük kara depremlerinden birine şahitlik eden Kahramanmaraş depremi 10 ilde binlerce yıkıma sebep olurken aslında tüm ülkenin ciğerini dağlamaya yetti!

tev.png

Ülke genelinde bir haftalık milli yas ilan edildi, deprem bölgesi olarak sayılan 10 il için OHAL kararı çıkartıldı. Yükseköğretim kurumlarında alınan yeni karar ile birlikte 2022-2023 eğitim öğretim yılının Bahar Yarıyılı döneminde online eğitim kararı açıklandı.

DEPREM BÖLGESİNDE İKAMET EDEN ÖĞRENCİLER İÇİN

Bununla birlikte Türkiye Eğitim Vakfı (TEV) depremzede üniversite öğrencileri için en az 1000 kişiye Afet Bursu sağlayacak. Konuyla ilgili detaylar merak edilirken sizler için başvuru şartlarına da haberimizde yer verdik! İşte gereken şartlar…

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Türkiye Eğitim Vakfı’ndan yapılan açıklamalara göre; en az 1000 yeni öğrenci için Afet Bursu sağlanacak. Verilecek olan burs başvuruları 7 Mart'a kadar devam edecek ve ödemeler Mart ve Haziran ayları da dahil olmak üzere 4 ay için gerçekleştirilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER

akli-002.png

Türkiye Eğitim Vakfı'nın sağlayacağı yeni burs için gereken başvuru şartları şu şekilde;

Türkiye sınırları içerisinde yer alan bir üniversitede eğitim öğretim görüyor olmak,

Türkiye Eğitim Vakfı tarafından halihazırda bir burs alıyor olmamak ve

Afet bölgesi olarak adlandırılan 11 ilden birinde ikamet ediyor olmak.