Devletten ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerine 1800 TL ödeme müjdesi! Başvuru yapan alıyor

Okulların açılması yaklaşırken devletten öğrenci yardımı müjdesi geldi. İlkokul ortaokul lise öğrencilerine 1800 TL destek ödemesi verilecek. Hemen başvuru yapan Okullar açılmadan önce alacak.

Devletten ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerine 1800 TL ödeme müjdesi! Başvuru yapan alıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan sosyal yardım ve destek ödemeleri devam ediyor. Okulların açılmasına sıra bir süre kala ilkokul ortaokul lise öğrencileri için bakanlıktan yeni bir sosyal destek fırsatı geldi notu Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına aile Bakanlığından sosyal yardım ödemesi verilecek. 1800 TL öğrenci yardımı için başvurular açıldı. E-devlet üzerinden başvuru yapanlar sosyal yardım ve destek ödemesi olabilecek. Peki şartlar neler? Kimler öğrenci yardımı alabilir?

Günaydın yılı öncesinde çocuklarının okul masraflarını karşılamakta ve geçinmekte zorluk çeken ailelere devletten destek ücreti geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi haneleri okula giden çocuklarına destek ödemesi verilecek. Mı öğrenci yardımı ile birlikte için başvuru ekranı açıldı. E-devlet'ten T.C kimlik no ve şifre ile başvuru yapmak destek ödemesi almak için yeterli olacak. Aile Bakanlığı başvuru şartlarını ve destek ödemesi ile ilgili Tüm detayları resmi internet sitesinden paylaştı. Devletten 1800 TL ödeme almak için gereken şartlar haberimizde…

ogrncilere-destek-odemesi-1.jpg

OKULA GİDEN ÖĞRENCİLERE DEVLET DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre yeni eğitim öğretim yılı öncesinde sosyal destek programı kapsamında ilkokul ortaokul ve Liseye giden çocuğu olan ailelere destek ödemesi verilecek. Ödemeler bakanlık bütçesinden sağlanacak. Başvuru koşuluyla yapılacak olan ödemeler için bazı şartlar aranıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ihtiyaç sahibi hanelerde aranan gelir kriteri şartı belli oldu. Başvuru yapan ailenin aile içinde kişi başına düşen gelirinin Asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Bu şartı Taşıyan hanelere yardım ödemesi PTT üzerinden veriliyor.

ogrncilere-destek-odemesi-2.jpg

E-DEVLET'TEN BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ

Sosyal yardım ve destek ödemesi için başvuru yapacak olan ailelerin e-devlet üzerinden başvuru formunu doldurması da aranan diğer bir şart oldu. T.C kimlik no ve şifre ile giriş yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında bulunan sosyal yardım ve destek başvuru formunu doldurmanız gerekiyor. Formu doldurduktan sonra onaylayabilirsiniz. Yardım ödemesi için aile Bakanlığı tarafından yapılan incelemelerin tamamlanması Yaklaşık 10 gün kadar sürüyor. 10 gün sonra ödemenizi PTT şubelerinden alabilirsiniz.

ogrncilere-destek-odemesi-3.jpg

EN AZ 1800 TL DESTEK ÖDEMESİ VERİLİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar geliri ve ihtiyaç sahibi ailelere eğitim yardımı olarak en az 1800 TL'lik destek ödemesi veriyor. Bu ödemeden faydalanmak isteyen hanelerin başvuru formunu Doldurduktan sonra PTT'ye kimlik kartı ile gitmeleri yeterli oluyor.