E-Okul karne görüntüleme ekranı! E-karne girişi 2023! E-Karne pop-up hatası ve çözümü

Yeni eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün sona eriyor. Zorlu ve yoğun bir dönem geçiren öğrenciler 15 günlük tatil ile okullarına kısa bir mola verecekler. Birinci dönemin son gününde öğrenciler ve veliler karne heyecanı yaşıyor.

E-Okul karne görüntüleme ekranı! E-karne girişi 2023! E-Karne pop-up hatası ve çözümü

Öğrencilerin ve velilerin merakla beklediği karne günü geldi çattı. Bugün milyonlarca öğrenci birinci dönem karnelerini alacak ve 1 5 günlük tatilleri başlayacak. Bugünün en çok araştırılan konularından biri ise e-Okul karne görüntüleme ve e-karne girişi oldu. Peki, e-Okul karne görüntüleme ekranı nasıl açılır? E-karne girişi nasıl yapılır? E-Karne pop-up hatası nedir? E-Karne pop-up hatası nasıl çözülür? İşte detaylar…

E-OKUL VBS GİRİŞ EKRANI

2022-2023 eğitim-öğretim yılının bir dönemi geride kaldı. 20 Ocak 2023 Cuma (bugün) öğrencilere karneleri dağıtılıyor. Bilindiği gibi öğrenciler ve veliler e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden not bilgilerinden sınav tarihlerine kadar tüm detayları görüntüleyebiliyor. Bunun için https://e-okul.meb.gov.tr adresinden Veli Bilgilendirme Sistemi girişine tıklayarak öğrenci T.C. Kimlik numarası ve öğrenci numarası ile giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra ‘Not bilgisi’ bölümüne tıklayarak not bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

DİJİTAL KARNE OLACAK MI 2023?

Bilindiği gibi pandemi sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dijital karne süreci başlatılmıştı. Pandemi sebebiyle okullarda uzaktan eğitim yapıldığı dönemde başlatılan dijital karne sürecinin 2023 yılında nasıl olacağı merak edildi. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında öğrenciler yüz yüze eğitime devam ediyor. Bu kapsamda karneler de öğrencilere okul ortamında dağıtılıyor. E-Okul üzerinden de öğrencilerin notlarından haftalık der programları ve sınav tarihlerine kadar tüm bilgilere kolaylıkla ulaşılabiliyor.

e-okul-karne-goruntuleme-ekrani-e-karne-girisi-2023-e-karne-pop-up-hatasi-ve-cozumu.jpg

E-OKUL E-KARNE POP-UP HATASI VE ÇÖZÜMÜ

Öğrencilere okul ortamında dağıtılan karneler ve notlar e-Okul sistemi üzerinden de görüntülenebiliyor. Öğrencilerin karnelerini ve notlarını öğrenmek için e-Okul VBS’ye giriş yapanlar yoğunluktan dolayı bazı sorunlar yaşayabiliyor. Bugün karne günü olduğu için sistemde yoğunluk var ve bu sebeple girişlerde sorunlar yaşanabilir. Eğer e-Karne sayfasını açamıyorsanız giriş yaptığınız internet tarayıcısnda pop-upları engellemesini kaldırmanız gerekmektedir. Giriş esnasında Google Chrome kullanıyorsanız pop-uplara izin vererek karnenizi görüntüleyebilirsiniz.