Flaş flaş liselerde sınıfta kalma geri geldi! Resmi Gazete’de yayımlandı bu durumlarda sınıf tekrarı yapılacak

Liselerde sınıf tekrarı geri geldi. Yeni dönemde sınıfta kalma, sınıf tekrarı uygulaması olacak. Liselerde alt sınıf dahil 6’dan fazla dersi başarısız olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Okulların açılmasına kısa bir süre kala açıklandı.

Flaş flaş liselerde sınıfta kalma geri geldi! Resmi Gazete’de yayımlandı bu durumlarda sınıf tekrarı yapılacak

Okullar Pazartesi günü açılıyor. Yeni eğitim-öğretim yılına çok az bir süre kalırken tüm gelişmeler takip ediliyor. Okulların açılış tarihine çok kısa bir zaman kala liseli öğrencileri ilgilendiren bir açıklama geldi. Liselerde sınıf geçme ve sınıf tekrarı ile ilgili detayların yer aldığı yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu karar kapsamında liselerde alt sınıf dahil olmak üzere 6’dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. Ayrıca 50 ortalama ile sınıf geçme uygulaması da sona erdi. Açık liseye ise istisnai durumlar haricinde geçiş olmayacak.

LİSELERDE SINIFTA KALMA GERİ GELDİ

2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlamasına çok az bir süre kaldı. Okullar 11 Eylül 2023 Pazartesi günü açılıyor. Yeni eğitim yılının başlamasına sadece sayılı günler kalırken Milli Eğitim Bakanlığı'nın liselerle ilgili yeni kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Liselerde sınıf tekrarı geri geldi. Liselerde 50 ortalama ile sınıf geçme uygulaması sona erdi.

KARAR RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu karar kapsamında art arda 2 gün özürsüz devamsızlık yapan öğrencinin durumu posta, e-posta veya diğer iletişim araçlarıyla velisine bildirilecek. Veli okula davet edilecek ve öğrencinin durumu hakkında bilgilendirilecek. Veliden varsa özür belgesini okula teslim etmesi istenecek.

VELİLER OKULA DAVET EDİLECEK

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam ise 30 günü aşan öğrenciler ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve öğrencinin durumu yazılı olarak velisine bildirilecek. Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak. Bu süreçte önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonu, devamsızlık yapan ve sınıf tekrarı riski bulunan öğrencinin velisini devamsızlığın 5. gününde okula davet edecek ve devamsızlığın nedenlerini ortadan kaldırıcı çalışmalar işbirliği içinde yapılacak. Özürsüz olarak yapılan her bir devamsızlık günü, haftalık ders çizelgesinde belirtilen sosyal sorumluluk çalışmaları için öngörülen süreye bir saat olarak ayrı eklenecek.

50 ORTALAM İLE SINIF GEÇME UYGULAMASI SONA ERDİ

Öte yandan 50 ortalama ile sınıf geçme uygulaması da sona erdi. Daha önce bir üst sınıfa geçişler için gerekli olan 50 ortalama artık yeterli olmayacak. Bu kapsamda yılsonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 derste başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek. Ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler ise sınıf tekrarı yapacak.