GSB KYK yurt başvuruları başladı! KYK yurt başvuru ekranı 2023

Okulların açılmasına çok kısa bir süre kalırken üniversiteyi kazanan öğrencilerin merakla takip ettiği yurt başvuruları ile ilgili beklenen açıklama geldi. KYK yurt başvurularının ne zaman başlayacağı araştırılıyordu. Başvurular başladı.

GSB KYK yurt başvuruları başladı! KYK yurt başvuru ekranı 2023

Üniversiteyi kazanan öğrencilerin son günlerde en yoğun şekilde araştırdığı konuların başında yer alan KYK yurt başvuruları ile ilgili beklenen açıklama geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK yurt başvurularının başladığını duyurdu. Peki, KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? GSB KYK yurt başvuruları ne zaman? KYK yurt başvurusu ne zaman bitiyor? İşte GSB KYK yurt başvurusu ile ilgili tüm merak edilenler…

YURT BAŞVURULARI BAŞLADI

Okulların açılmasına çok az bir süre kalırken bu yıl üniversiteye başlayacak olan gençlerin gündeminde KYK yurt ve burs başvuruları yer alıyor. Üniversite kayıt süreci devam ederken KYK yurt başvurularının ne zaman başlayacağı da arama motorlarının en üst sıralarında yer alıyordu. Merakla beklenen açıklama geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK yurtları ile ilgili açıklama yaptı. KYK yurt başvuru sürecini başlattıklarını duyuran Bakan Bak, yatak kapasitesi ile ilgili de bilgilendirmelerde bulundu.

950 BİN YATAK KAPASİTESİ

KYK yurt başvurusu ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı GSB yurt başvurularının başladığını duyurdu. 950 bin yatak kapasitesi ile hizmet verileceğini duyuran Bakan Bak, ‘Yurtlarımıza yapılan başvurular 12 analiz kurulu tarafından değerlendirilecek.’ dedi.

gsb-kyk-yurt-basvurulari-basladi-kyk-yurt-basvuru-ekrani.jpg

EVLERİ HASARLI OLANLAR ÖNCELİKTE OLACAK

Yurt başvurularında evleri orta ve ağır hasarlı olan öğrencileri öncelik grubuna eklediklerini de belirten Bakan Osman Aşkın Bak, ‘Yapılan sıralamayla öğrenciler kendisine en yakın yurda yerleştirilecek. Bu yıl öncelik grubumuza evleri orta ve ağır hasarlı olan öğrencilerimizi de ekledik.’ dedi.

GSB KYK YURT BAŞVURU EKRANI

KYK yurt başvurunuzu turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvurusu ekranından gerçekleştirebilirsiniz.