Hatay ve Malatya’nın 16 ilçesinde eğitime yarın start veriliyor

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük şiddetli depremin ardından deprem bölgesinde eğitime ara veren bazı ilçelerde Yarından itibaren yeniden Start veriliyor!

Hatay ve Malatya’nın 16 ilçesinde eğitime yarın start veriliyor

Hatay ve Malatya’nın 16 ilçesinde eğitime yarın start veriliyor Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki yıkıcı depremle birlikte deprem bölgesi olarak adlandırılan 11 ilde Eğitime bir süreliğine ara verilmişti. Kahramanmaraşlı merkezli depremin ardından en çok etkilenen iller arasında Hatay ve Malatya yer alıyor.

49 GÜN SONRA YENİDEN

okus.png

Deprem bölgesinde hasar tespit ve depreme dayanıklılık çalışmaları hız kesmeden devam ederken; sağlam onayı verilen eğitim kurumlarında Okullar açılmaya başladı. bu kapsamda Hatay ve Malatya da 16 ilçede yarın eğitime yeniden başlanacak.

EĞİTİME AÇILACAK İLÇELER

Hatay’da Altınözü, Arsuz, Dörtyol, Erzin, Reyhanlı, Payas, Yayladağı ilçelerinde ve Malatya'da ise Arapgir, Arguvan, Hekimhan, Pütürge, Doğanyol, Kale, Yazıhan ve Darende ilçelerinde yarından itibaren eğitim ve öğretim yeniden başlıyor.