Hibrit eğitim nedir? Hibrit eğitim nasıl olur? Üniversiteler hibrit eğitime geçecek mi?

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alındığı açıklandı. YÖK Başkanı Özvar'dan üniversitelerde uzaktan eğitim kararıyla ilgili yeni açıklamalar geldi.

Hibrit eğitim nedir? Hibrit eğitim nasıl olur? Üniversiteler hibrit eğitime geçecek mi?

Bugün üniversitelerde bahar dönemine ilişkin yeni açıklamalarda bulunan YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde bahar döneminin 20 Şubat tarihinde başlayacağını duyurdu. Üniversitelerde Nisan başı itibarıyla hibrit seçeneğinin değerlendirilebileceğini aktaran YÖK Başkanı’ın bu açıklamasının ardından hibrit eğitim araştırılmaya başlandı. Peki, hibrit eğitim nedir? Hibrit nedir? Hibrit eğitim sistemi nasıl uygulanır? Üniversiteler hibrit eğitime geçecek mi? İşte detaylar…

HİBRİT EĞİTİM NEDİR?

Hibrit eğitim, karma öğrenme, hibrit öğrenme, karışık öğrenme, olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla hibrit eğitim, geleneksel eğitim metodunun online eğitim materyelleriyle zenginleştirilmesi yani harmanlanması olarak tanımlanmaktadır.

HİBRİT EĞİTİM SİSTEMİ NASIL UYGULANIR?

YÖK Başkanı Erol Özvar'ın üniversitelerle ilgili açıklamalarının ardından hibrit eğitimle ilgili merak edilen sorulara yanıt aranmaya başlandı. üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle devam edeceğini açıklayan YÖK Başkanı, Nisan başında ise yüz yüze eğitimin de içinde olduğu hibrit eğitim seçeneğinin değerlendirilebileceğini bildirdi. Bu açıklamaların ardından üniversitelerde hibrit eğitim sisteminin nasıl uygulandığı merak edildi. Hibrit eğitim, dengeli olacak şekilde yüz yüze öğrenmeye ek olarak online eğitimlerle beraber ders verilmesi olarak düşünülebilir. Yüz yüze eğitim ve online eğitimin birleşmesiyle oluşturulan hibrit eğitim, derslerin yüz yüze ve online karma şeklinde yapılması olarak biliniyor.