İskenderun'da Mehmetçik'in kurduğu çadırda eğitim veriliyor!

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından ülke genelinde eğitim ve öğretime 2 daha hafta ara verilmişti. Depremden etkilenen Hatay İskenderun'da Mehmetçik tarafından kurulan çadırda öğrenciler sınava hazırlanıyor!

İskenderun'da Mehmetçik'in kurduğu çadırda eğitim veriliyor!

Deprem bölgesi dışında diğer illerdeki eğitim yeniden başlayarak faaliyetlere devam ediyor. deprem bölgesinde eğitim gören öğrenciler ise yakın civarlardaki illere sevk edilerek eğitim ve öğretime yeniden başlandı. Ortaokul ve lise öğrencileri için Çevre illerde bulunan yurtlarda ücretsiz barınma ve burs imkanı sağlandı.

DEPREM BÖLGELERİNDE ÇADIRLAR KURULUYOR

Deprem bölgesinde bulunan öğrenciler için de çadır kentler ve konteyner kentlerde ortak alanlar belirlenerek eğitim faaliyetlerinin devam ettirilmesi amaçlanıyor. Ancak müfredat gidişatına geçirmeden önce depremde de öğrenciler için psikososyal faaliyetler ön planda tutuluyor.

yks.png

SINAV ÖĞRENCİLERİ UNUTULMADI

LGS ve YKS sınavına girecek öğrenciler için de yeni çalışmalar devam ediyor! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrencilerin girecek oldukları sınavlarda 2 dönem konularının çıkarıldığını açıklamıştı. Bununla birlikte öğrencilerin ders çalışabilmesi için alanlarda oluşturulmaya devam ediyor.

MEHMETÇİK ÇADIRI

Hatay İskenderun'da Mehmetçik tarafından kurulan bir çadırda LGS ve YKS’ye girecek öğrenciler için eğitim ve öğretim faaliyetleri sürdürülüyor. Öğrenciler burada rahatça ders çalışabiliyor.