İstanbul’da deprem seferberliği! Risk teşkil eden 93 okul açılmayacak!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen korkunç depremin ardından birçok ilde depremle alakalı risk çalışmaları yapılmaya başladı! Bu kapsamda yarından itibaren İstanbul’da 93 okul açılmayacak!

İstanbul’da deprem seferberliği! Risk teşkil eden 93 okul açılmayacak!

Kahramanmaraş’ta 13 gün önce 7.7 ve 7.6 şiddetinde iki büyük deprem meydana geldi. Bu depremle birlikte binlerce bina yerle bir olurken 40 binin üzerinde vatandaşımız enkaz altında kalarak hayatını kaybetti! 10 ilde etki gösteren ve asrın felaketi olarak adlandırılan korkunç depremin ardından birçok ilde binalar için risk çalışmaları yapılmaya başladı!

İSTANBUL DEPREMİ TEDİRGİN EDİYOR

sira.png

Kahramanmaraş’ta yaşanan korkunç depremin ardından batı kesimlerde de büyük İstanbul depremi beklentileri vatandaşı oldukça tedirgin etmeye başladı! Yaşanan depremin ardından risk ve dayanıklılık kontrolleri için yapılan başvurularda büyük bir patlama yaşandı!

OKULLARDA ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR

İstanbul yaşanan depremin ardından yetkililer konuyla ilgili harekete geçerek risk araştırmalarını yapmaya başladı. Bu çerçevede İstanbul’da yer alan 93 okul riskli bulundu. Pazartesi eğitime yeniden başlanacakken bu okullarda eğitim gören öğrencilerin ise başka okullara sevki gerçekleştirilecek!