Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Kilis, Osmaniye, Malatya okullar ne zaman açılacak?

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizi etkileyen şiddetli depremlerin ardından bugün 71 ilde eğitim öğretim tekrar başladı. Gözler deprem bölgesindeki illere çevrilirken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den son dakika açıklaması geldi.

Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Kilis, Osmaniye, Malatya okullar ne zaman açılacak?

Deprem bölgesindeki illerde eğitim öğretimin ne zaman başlayacağı ve okulların açılacağı tarih araştırılıyordu. Bilindiği gibi depremin ardından 10 ilde okullar 1 Mart tarihine kadar tatil edilmişti. Peki, depremden sonra okullar ne zaman açılacak? Deprem bölgesindeki 10 ilde okullar ne zaman açılır? Kahramanmaraş, Adana, Kilis, Adıyaman, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa okullar ne zaman açılacak, son durum ne? İşte detaylar…

DEPREM BÖLGESİNDEKİ 10 İL İÇİN OLUŞTURULAN EĞİTİM ÖĞRETİM TAKVİMİ

Deprem bölgesindeki 10 ilde okulların açılacağı tarih ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki illerin 3 kategoriye ayrıldığını aktardı ve belirlenen takvimi paylaştı. Buna göre deprem bölgesindeki 10 il için oluşturulan eğitim öğretim takvimi şöyle;

- 1. Kategori: Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis ( Okullar 1 Mart’ta açılacak)

- 2. Kategori: Osmaniye, Gaziantep (Eğitim öğretime verilen ara 13 Mart’a kadar uzatıldı)

- 3. Kategori: Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya (Eğitim öğretime verilen ara 27 Mart’a kadar uzatıldı)

NOT: Eğitim öğretime geçiş il bazlı değil, ilçe ve okul temelli olacak.

SAĞLAM RAPORU ALINMAYAN BİNALARDA EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞLATILMAYACAK

YKS ve LGS sınavına girecek olan öğrenciler için destekleme kursları açılacağını aktaran ve depremden etkilenen 10 ildeki 8. ve 12. Sınıftaki öğrencilerin ihtiyaç duyduğu tüm ders kitapları ve yardımcı kaynakların yeniden bastırıldığını belirten Bakan Mahmut Özer, ‘Sağlam raporu olmayan hiçbir binada eğitim öğretimi başlatmayacağız’ dedi.