Kar tatili haberi geldi! 10 Ocak okullarda kar tatili olan il ve ilçeler listesi

Meteoroloji’den yapılan kar yağışı uyarıları sonrası öğrencilere güzel haber geldi. Okullarda peş peşe kar tatili başlıyor. Peki, hangi illerde okullar tatil edildi? 10 Ocak salı hangi illerde kar tatili var? 10 Ocak salı kar tatili olan il ve ilçeler listesi haberimizde…

Kar tatili haberi geldi! 10 Ocak okullarda kar tatili olan il ve ilçeler listesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarıları sonrası 9 Ocak Pazartesi günü birçok ilde kar yağışı etkisini gösterdi. Van'da kar yağışı etkili olurken Toroslar'da da kar yağışı başladı. Anadolu'nun büyük kısmında 12-13 ve 14 Ocak tarihlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Meteorolojiden yapılan uyarıya göre toplam 41 ilde kar etkisini gösterecek. Kar yağışı beklenen iller arasında Ankara Sivas Kayseri Erzincan Konya ve Yozgat bulunuyor. Peki, okullar tatil edildi mi? hangi illerde kar tatili var? 10 Ocak salı kar tatili olan iller listesi haberimizde...

YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER BELLİ OLDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bu hafta için 41 ilde kar yağışı uyarısı yapılmıştı. Uyarıların ardından 9 Ocak 2023 Pazartesi günü bazı illerde yağış etkisini göstermeye başladı. Özellikle Van'da başlayan kar yağışı sonrasında yeni uyarılarda peş peşe geldi. Ankara Sivas Kayseri Erzincan Konya Yozgat Bilecik Mersin Isparta Denizli Antalya Muğla Aydın İzmir gibi illerde de yağış bekleniyor. Meteoroloji özellikle 12 Ocak 13 Ocak ve 14 Ocak tarihleri için Anadolu'nun büyük bölümünü uyardı. Yağışlar bu bölgelerde yoğun şekilde görülecek.

ASIL YAĞIŞ 16 OCAK HAFTASINDA BAŞLAYACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre Kayseri Sivas Konya Ankara Yozgat ve Erzincan'da da 16 Ocak haftasında yoğun kar yağışı bekleniyor. 10 Ocak Salı günü Marmara Bölgesi'nde de kar yağışının etkili olacağı öğrenilirken bazı illerde kar tatili haberleri gelmeye başladı.

10 OCAK 2023 SALI KAR TATİLİ OLAN İLLER LİSTESİ

10 Ocak Salı günü bazı illerde kar yağışının başlamasıyla birlikte kar tatili haberleri de gelmeye başladı. Kar tatili haberi ilk olarak Van'dan geldi. Gece saatlerinde Van'da kar yağışı etkisini artırırken şehir merkezinde görülen yağış kapsamında İpekyolu Edremit Tuşba ilçelerinde taşımalı Eğitim yapan okullar tatil edildi.

Okulların tatil olduğu diğer bir il ise Artvin oldu. Artvin'in Borçka ve murgul ilçelerinde bazı okullar yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verdi. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kentte 2 günden bu yana etkili olmayı sürdüren kar yağışı nedeniyle Borçka ilçesinde Camili yatılı bölge okulu ile murgul ilçesinde damar köyünde Okulların tatil edildiği belirtildi. 10 Ocak salı günü de bu ilçelerde eğitim verilemeyecek.