Karneler saat kaçta verilecek 2023? Karne günü ders işlenecek mi? Karne günü yoklama alınır mı?

2022-2023 eğitim-öğretim döneminin yarısına gelindi. Birinci dönemin son ders zili çalacak ve öğrenciler karnelerini alarak yarıyıl tatiline başlayacak. 15 gün sürecek olan yarıyıl tatili için öğrenciler ve veliler oldukça heyecanlı.

Karneler saat kaçta verilecek 2023? Karne günü ders işlenecek mi? Karne günü yoklama alınır mı?

Karnelerine kavuşmak için gün sayan öğrenciler büyük bir heyecan yaşıyor. Koca bir dönem sona ererken 15 günlük tatil de başlıyor. Yarıyıl tatili için heyecanlı bekleyiş devam ederken karne günü ile ilgili de merak edilenlere yanıt aranıyor. Peki, karneler ne zaman, saat kaçta verilecek 2023? Karne günü ders işlenecek mi? Karne günü yoklama alınır mı? Karne günü yok yazılma var mı 2023? İşte detaylar…

1. DÖNEM KARNELERİ SAAT KAÇTA VERİLECEK 2023?

Okullarda birinci dönem bugün sona eriyor. Milyonlarca öğrenci karnelerine kavuşmak için oldukça sabırsız. Karnelerini alarak 15 günlük tatilin tadını çıkarmak isteyen öğrenciler ve onlar kadar heyecanlı olan veliler karnelerin saat kaçta verileceğini merakla araştırıyor. Bugün Türkiye genelinde tüm okullarda karne ve yarıyıl tatili heyecanı yaşanacak. 20 Ocak 2023 Pazartesi (bugün) verilecek olan birinci dönem karnelerinin sabah 09.00-10.00 arasında dağıtılması bekleniyor. Sabahçı ve öğlenci sistemi uygulanan okullarda sabahçı öğrencilerin karnelerinin saat 09.00-10.00 arasında, öğlenci öğrencilerin karnelerinin ise 11.00-13.00 arasında dağıtılacağı öngörülüyor.

karneler-saat-kacta-verilecek-2023-karne-gunu-ders-islenecek-mi-karne-gunu-yoklama-alinir-mi-001.jpg

İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLIYOR?

MEB’in yayınladığı 2022-2023 eğitim-öğretim yılı takvimine göre yarıyıl tatili 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Okullarda ikinci ara tatil ise 17-20 Nisan 2023 tarihleri arasında uygulanacak.

karneler-saat-kacta-verilecek-2023-karne-gunu-ders-islenecek-mi-karne-gunu-yoklama-alinir-mi.jpg

KARNE GÜNÜ DERS İŞLENECEK Mİ?

Öğrenciler ve veliler karne günü ders işlenip işlenmeyeceğini merak ediyor. Karne günü ders işlenir ancak bu durum öğretmenlerin ve okul idaresinin inisiyatifine göre değişebilmektedir.

KARNE GÜNÜ YOKLAMA ALINIR MI?

Karne günlerinde okullarda yoklama alınıp alınmadığı sorusuna yanıt aranıyor. Karne günü yoklama alınıp alınmayacağı konusunda detaylı bir bilgi bulunmuyor. Bu konuyla ilgili en detaylı bilgiyi okul yönetiminizden alabilirsiniz.