Karnesi iyi gelen öğrenciye yardım 2023! 5.104 TL karne hediyesi sizi bekliyor, paranızı hemen alabilirsiniz

Öğrencilerin 15 günlük tatil sürecine başladığı günlerde yoğun bir şekilde araştırılan konuların arasında başarı teşvik programı yer alıyor. Karnesi iyi gelen öğrenciye yardım ödemesi ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor.

Karnesi iyi gelen öğrenciye yardım 2023! 5.104 TL karne hediyesi sizi bekliyor, paranızı hemen alabilirsiniz

20 Ocak 2023 Cuma günü birinci dönemin son ders zili çaldı ve öğrenciler karnelerini alarak 15 günlük tatillerine başladı. Karne alan öğrencilerin yüzünü güldürecek bir haber de devletten geldi. Karnesi iyi gelen öğrenciye devlet tarafından para desteği verilecek. Öğrenciler için muhteşem bir karne hediyesi olan bu ödeme ile ilgili detaylar yoğun bir şekilde araştırılıyor. Peki, bunun için şartlar neler, ne yapılması gerekiyor? Kimler bu destekten yararlanabiliyor? İşte detaylar…

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDEME YAPILACAK

2022-2023 eğitim-öğretim yılının birinci dönemi 20 Ocak Cuma günü sona erdi. Yarıyıl tatiliyle birlikte öğrenciler birinci dönem karnelerini de aldı. Karne alan öğrencilerin yüzünü güldüren müjde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Başarı Teşvik Programı kapsamında dereceye girmiş olan öğrencilere ödeme yapılacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklaması öğrencileri heyecanlandırdı. Cuma günü karnelerini alan milyonlarca öğrenci devletin vereceği karne ödemesi ile ilgili araştırmalara başladı.

5.104 TL ÖDEME YAPILACAK

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başarı Teşvik Programı kapsamında yapılacak ödemeler hakkında detaylı bilgi verdi. Erdoğan’ın açıklamaları kapsamında devlet okullarında okuyan ve dereceye girmiş olan ilk ve ortaöğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60’ına kadar, yükseköğretim öğrencilerine ise net asgari ücret kadar dönemler arasında ödemeler yapılacak. Ayrıca 4 yıllık örgün eğitim kapsamında yükseköğretim kurumlarını kazanmış olan aynı kapsamdaki öğrencilere de aylık 100 TL destek ödemesi yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu duyurusu kapsamında net asgari ücretin yüzde 60’ı kadar yapılacak olan ödeme 5.104 TL olarak belirlendi.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMINDAN KİMLER YARARLANACAK?

Başarı Teşvik Programından sosyal yardım derneklerinde kayıtlı olan ve sosyal yardım alan çok sayıda ailenin çocuğu yararlanabilecek. Başarı Teşvik Programı kapsamında yapılacak olan ödemeler ihtiyaç sahibi öğrencilere verilecek. Konu hakkında bir açıklama da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan geldi. Konuyla ilgili detayları aktaran Bakan Yanık, ‘İlkokul, ortaokul ve lisede ilk üçe beşe girenlere asgari ücretin yüzde 60’ı kadar teşvik ödemesi yapılacaktır.’ dedi. Başarı teşvik ödemeleri, birinci ve ikinci dönem olmak üzere yılda iki defa yapılacaktır.