KYK yurtları açılacak mı? KYK yurtları öğrencilere açılacak mı?

Üniversitelerde yüz yüze eğitimle ilgili araştırmalar devam ederken dün bir son dakika gelişmesini paylaşan YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerle ilgili alınan yeni kararı açıkladı. Bu açıklamanın ardından KYK yurtları ile ilgili sorular gündeme geldi.

KYK yurtları açılacak mı? KYK yurtları öğrencilere açılacak mı?

YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerin son durumuyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği duyuruyu yapan Özvar, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan eğitimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini duyurdu. Bu açıklama sonrası gözler 3 Nisan tarihine çevrildi. Merak edilen bir diğer konu ise KYK yurtları. Peki, KYK yurtları öğrencilere açılacak mı? KYK yurtları ne zaman açılacak? KYK yurtları ne zaman açılacak 2023? İşte merak edilenler…

3 NİSAN’DA YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLIYOR

6 şubat depreminin ardından üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alınmış ve KYK yurtları depremzedelere tahsis edilmişti. Depremin ardından üniversitelerde uzaktan eğitim süreci devam ederken üniversite öğrencileri tekrar yüz yüze eğitim olup olmayacağını merak ediyordu. Beklenen açıklama dün geldi ve YÖK Başkanı Erol Özvar, 3 Nisan’da yüz yüze eğitimin başlayacağını duyurdu.

kyk-yurtlari-acilacak-mi-kyk-yurtlari-ogrencilere-acilacak-mi-001.jpg

DEVAM ZORUNLULUĞU YOK

Üniversitelerle ilgili alınan yeni kararı duyuran Özvar, 6 Şubat depremi sebebiyle uzaktan öğretim kararı alınan üniversitelerin 3 Nisan 2023 tarihinde açılacağını aktardı ve şu ifadelere yer veri; ‘3 Nisan 2023 tarihi itibarıyla 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere uzaktan öğretim ile isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitim verilebilmesine karar verildi.’

kyk-yurtlari-acilacak-mi-kyk-yurtlari-ogrencilere-acilacak-mi.jpg

KYK YURTLARI AÇILDI MI?

6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem meydana gelmiş ve Kahramanmaraş’la beraber 11 ilimizi etkilemişti. 6 Şubat depreminde maalesef çok sayıda can kaybı ve yıkım yaşandı. Depremin ardından üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alındı ve KYK yurtları depremzedelere tahsis edildi. YÖK Başkanı Erol Özvar’ın 3 Nisan’da devam şartı aranmadan isteyen öğrencilere yüz yüze eğitim verilebileceği açıklamasının ardından KYK yurtlarının açılıp açılmayacağı da merak edilmeye başlandı. KYK yurtları ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.