KYK yurtları yüz yüze eğitimde öğrencilere açıldı mı? Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu açıkladı

6 Şubat depremlerinin ardından üniversitelerde alınan uzaktan eğitim kararıyla ilgili yeni gelişme geçtiğimiz hafta YÖK Başkanı Erol Özvar tarafından duyurulmuştu. Özvar, üniversitelerin 3 Nisan’dan itibaren yüz< yüze eğitim vereceğini açıklamıştı.

KYK yurtları yüz yüze eğitimde öğrencilere açıldı mı? Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu açıkladı

Üniversitelerle ilgili yaşanan yeni gelişmenin ardından gözler KYK yurtlarına çevrildi. Üniversite öğrencileri bu süreçte KYK yurtlarının açılıp açılmayacağını merak ediyordu. Öğrencilerin merak ettiği soruya Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan yanıt geldi. Bakan Kasapoğlu, KYK yurtları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Peki, KYK yurtları açılacak mı 2023? Yüz yüze eğitimde KYK yurtları öğrencilere açıldı mı? İşte tüm merak edilenler…

ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alınmış ve KYK yurtları depremzedelere tahsis edilmişti. Depremin ardından uzaktan eğitime geçen üniversitelerle ilgili alınan yeni kararı YÖK Başkanı Erol Özvar duyurdu. Geçtiğimiz hafta konuyla ilgili açıklama yapan Özvar, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini aktardı.

kyk-yurtlari-yuz-yuze-egitimde-ogrencilere-acildi-mi-genclik-ve-spor-bakani-kasapoglu-acikladi.jpg

KYK YURTLARI AÇILDI MI?

Üniversitelerle ilgili alınan yeni kararın ardından gençler KYK yurtlarıyla ilgili araştırma yapmaya başladı. Üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasının ardından ‘KYK yurtları açıldı mı?’ soruları gündeme geldi. KYK yurtlarıyla ilgili sorulara yanıt veren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK yurtlarının hem depremzedelerin hem de öğrencilerin hizmetinde olacağını duyurdu.

kyk-yurtlari-yuz-yuze-egitimde-ogrencilere-acildi-mi-genclik-ve-spor-bakani-kasapoglu-acikladi-001.jpg

‘DEPREMZEDELER DE ÖĞRENCİLER DE MAĞDUR OLMAYACAK’

Eğitime yüz yüze devam etmek isteyen öğrenciler için KYK yurtlarının yeniden planlandığını aktaran Bakan Kasapoğlu, bu süreçte herhangi bir mağduriyet yaşanmayacağını belirtti ve şu ifadeler eyer verdi; ‘Dün itibarıyla üniversitelerimizde senato kararıyla hem yüz yüze hem çevrimiçi eğitim paralel bir şekilde hibrit olarak başladı. Bu yeni süreç çerçevesinde özellikle eğitimine yüz üze devam edecek gençlerimiz için üniversitelerin kararları doğrultusunda yurtlarımızı tekrar planladık. Onları en güzel şekilde kendi mekanlarına tekrar kavuşturmak için ilgili hazırlıkları yaptık. Şunun tekrar altını çiziyorum, ne bir genç arkadaşımızı ne de bir depremzedemizi mağdur etmeme adına, bakanlık olarak tüm çalışma arkadaşım ve altyapımızla bu süreci birlikte yöneteceğiz.’