LGS 2023 ne zaman? LGS 2023 başvuruları başladı mı? LGS’ye kaç gün kaldı?

Liselere Geçiş Sınavı ile ilgili merak edilenler yoğun bir şekilde araştırılıyor. Sınavın hangi tarihte gerçekleştirileceği ve başvuru süreci ile ilgili sorular gündemdeki yerini koruyor. Sınava girecek öğrenciler LGS’ye kaç gün kaldığını araştırıyor.

LGS 2023 ne zaman? LGS 2023 başvuruları başladı mı? LGS’ye kaç gün kaldı?

LGS sınavı ile ilgili merak edilen pek çok detay var. Sınav başvuruları, başvuruların nasıl ve bereye yapılacağı ve sınavın hangi tarihte gerçekleştirileceği merak ediliyor. 2023 LGS sınavı ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den açıklama geldi. Peki, 2023 LGS ne zaman? LGS başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? 2023 LGS’ye kaç gün kaldı? İşte tüm merak edilenler…

LGS SINAVI NE ZAMAN 2023?

Liselere Geçiş Sistemi ile ilgili hem öğrencilerin hem de velilerin araştırmaları devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS sınavı ile ilgili bilgi verdi. LGS sınavının 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirileceğini açıklayan Bakan Özer, ‘Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavı 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştireceğiz. Şimdiden sınava girecek tüm öğrencilerimize Başarılar diliyorum.’ ifadelerine yer verdi.

LGS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Sınavla ilgili en çok araştırılanların başında başvuru tarihi geliyor. 2023 LGS başvurularının ne zaman başlayacağı araştırılıyor. 2023 LGS sınav başvuru tarihleri henüz açıklanmadı.

lgs-2023-ne-zaman-lgs-2023-basvurulari-basladi-mi-lgs-ye-kac-gun-kaldi.jpg

8. SINIFIN 2. DÖNEM KONULARI DAHİL EDİLMEYECEK

Sınav konuları ile ilgili de yoğun bir araştırma var. Geçtiğimiz günlerde LGS sınav konuları ile ilgili önemli bir duyuru yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sınava sadece 8. sınıfın 1. dönem konularının dahil edileceğini, sınava 8. sınıfın 2. dönem konularının dahil olmayacağını aktarmıştı.

LGS'YE KAÇ GÜN KALDI?

4 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan 2023 LGS sınavına bugünden itibaren 83 gün kaldı.