Lisans ve lisansüstü burs ücretlerine zam! YÖK az önce açıkladı

Yükseköğretim Kurulu, öğrencilerin yüzünü güldürecek müjdeyi az önce duyurdu. Lisans ve lisansüstü öğrencilere verilen burs miktarları artırıldı. Lisans ve lisansüstü öğrencilerin aldığı burs ücretlerine zam yapıldığı açıklandı.

Lisans ve lisansüstü burs ücretlerine zam! YÖK az önce açıkladı

YÖK, lisans ve lisansüstü öğrencilerine verilen burs miktarının farklı miktarlarda artırıldığını duyurdu. YÖK'ün bu açıklaması sonrası gözler artan burs miktarlarına çevrildi. Yapılan zammın ardından doktora bursu çalışan öğrenciler için 2500 TL'ye, çalışmayan öğrenciler için 7500 TL'ye yükseltildi.

BURS ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ

YÖK'ün son dakika açıklamasında, lisans ve lisansüstü öğrencilerine verilen burs miktarlarının farklı miktarlarda artırıldığı duyuruldu. YÖK'ün lisans ve lisansüstü burs ücretlerine yaptığı zammın Nisan ayından itibaren geçerli olacağı bilgisine de yer verildi.

DOKTORA BURSU 7500 TL'YE ÇIKTI

YÖK'ün yaptığı zam açıklamasının ardından gözler burs ücretlerine çevrildi. Yapılan artışın ardından 100/2000 Doktora Bursu çalışanlar için 910 TL'den 2500 TL'ye çıktı. Çalışmayanlar için burs miktarı ise 3 bin 825 TL'den 7500 TL'ye çıkarıldı.

LİSANS DESTEK BURSU DA ZAMLANDI

YÖK Lisans Destek Bursu'na da zam yapıldı. Daha önce bin TL olan Lisans Destek Bursu, 1875 TL oldu. Temel Bilimler Üstün Başarı Sınıflarında (TEBİP-Lisans) eğitim gören lisans öğrencilerinin burs miktarı ise 1500 TL'den 2000 TL'ye çıkarıldı.Bununla birlikte yabancı uyruklu YÖK Burslusu Lisans öğrencileri için 1500 TL olan burs miktarı ise 2000 TL'ye, yüksek lisans öğrencileri için 2300 TL olan burs miktarı 3500 TL'ye ve doktora öğrencileri için 3500 TL olan burs miktarı da 6000 TL'ye çıkarıldı.