MEB’den son dakika açıklaması! O kapı artık tamamen kapandı

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması. Öğrencilere kötü haber Az önce verildi. O kapı Tamamen kapandı. Milyonlarca öğrenci çok üzülecek.

MEB’den son dakika açıklaması! O kapı artık tamamen kapandı

Milli Eğitim Bakanlığı son dakika açıklamalarına devam ediyor. Yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan önce bakanlık tarafından çok sayıda karar alınmıştı. Özellikle devamsızlık ve cep telefonu kararı çok konuşulmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni kararları arasında açık liseye geçiş konusu da var. Bakanlıktan yapılan son dakika açıklamasında Örgün ortaöğretim kurumlarından Açık Öğretim liselerinin nakil ve geçiş hakkının tamamen kapatıldığı duyuruldu.

MEB'den öğrencilere yeni son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada ortaöğretim kurumlarından Açık Öğretim liselerine geçiş sisteminin tamamen kaldırıldığını bildirdi. Yeni eğitim öğretim dönemi başlamadan önce Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda aldığı kararları zaten açıklamıştı. Yeni yapılan Açıklama ile birlikte Açık Öğretim kapısı tamamen kapatıldı.

GEÇİŞ VE NAKİL TAMAMEN KALDIRILDI

Milli Eğitim Bakanlığı az önce bir son dakika açıklaması yaparak 81 ile yazı gönderildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

"Örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler dışındakilerin örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine nakil ve geçiş yapamayacakları hükme bağlanmıştır."

DEPREM BÖLGESİ İSTİSNA OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasında deprem bölgesi ile ilgili istisnalara da yer verdi. Sadece deprem bölgesinde 2023-2024 eğitim öğretim yılına mahsus olmak üzere geçiş yapılabileceğini bildiren Milli Eğitim Bakanlığı, şu ifadeleri kullandı:

"2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılına mahsus olmak üzere deprem bölgesindeki Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin Islahiye ve Nurdağı ilçelerinde geçici barınma merkezlerinde (konteyner kent, çadır kent vb.) İkamet eden ve taşıma yolu ile eğitim hizmeti alanlar, istemeleri ve durumlarını belgelendirmeleri hâlinde açık öğretim liselerine nakil ve geçiş yapabileceklerdir."