Milli Eğitim Bakanı duyurdu! Hatay ve Adıyaman’da eğitim öğretim başlıyor

6 şubat tarihinde meydana gelen depremlerin ardından eğitim öğretime ara verilen iller arasında olan Hatay ve Adıyaman’da okulların tekrar açılacağı tarih belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremden etkilenen 2 il ile ilgili kararı duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı duyurdu! Hatay ve Adıyaman’da eğitim öğretim başlıyor

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilimizi etkilemişti. Depremin ardından eğitim öğretime ara verilen iller arasında olan Hatay ve Adıyaman’da okulların açılacağı tarih açıklandı. Duyuruyu bizzat Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptı. Depremin en çok etkilediği illerden olan Hatay ve Adıyaman’da okulların son durumuyla ilgili açıklamalara yer veren Bakan Özer, okulların açılış tarihini de duyurdu. İşte detaylar…

EĞİTİM ÖĞRETİME ARA VERİLMİŞTİ

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler Kahramanmaraş’la beraber 11 ilimizi etkilemiş ve maalesef çok sayıda can kaybı ve yıkıma sebep olmuştu. Depremin üstünden 2 ay geçerken yaşanan felaketin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Ülkemizi yasa boğan depremlerin ardından herkes yardım için seferber oldu. Deprem sebebiyle deprem bölgesinde eğitim öğretime ara verme kararı açıklanmıştı. Bir süre sonra sağlamlığı tespit edilen okulların yer aldığı ilçelerde eğitim tekrar başladı. Depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen ve enkazın hala kalmadığı il ve ilçelerde ise eğitime verilen ara devam ediyordu. Son durumu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer aktardı.

HATAY VE ADIYAMAN’DA OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

Bugün Ordu'da açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremden en çok etkilenen iller arasında olan Hatay ve Adıyaman’da eğitim öğretimin tekrar başlayacağı tarihi açıkladı. Bakan Özer, deprem bölgesi Adıyaman ve Hatay’daki tüm okullarda 24 Nisan 2023 tarihinde eğitim öğretimin başlayacağını duyurdu.

milli-egitim-bakani-duyurdu-hatay-ve-adiyamanda-egitim-ogretim-basliyor.jpg

1 HAFTALIK TATİLİN ARDINDAN OKULLAR AÇILACAK

Konuyla ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Hatay ve Adıyaman'da eğitim öğretimin tekrar başlayacağı tarih hakkında bilgi verdi ve şu açıklamayı yaptı; ‘Hatay ve Adıyaman’da 24 Nisan yani 1 haftalık ara tatil sonrası eğitim öğretimin başlaması kararı aldık. Yani 24 Nisan itibariyle 81 ilde tüm ilçelerde eğitim başlayacak.’