Milli Eğitim Bakanı Tekin duyurdu: Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıfı geçemeyecek

Yeni eğitim-öğretim yılı başladı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar gündemin ilk sıralarına yerleşti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den sınıf geçme ile ilgili önemli bir duyuru geldi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin duyurdu: Türkçe ortalaması 70 olmayan sınıfı geçemeyecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencileri ve velileri yakından ilgilendiren önemli bir duyuru yaptı. Yeni eğitim-öğretim yılında yapılan değişiklikler ve uygulanacak olan yeni kuralar he öğrenciler hem de veliler tarafından merakla bekleniyordu. Önümüzdeki hafta temel eğitim yönetmeliğinin yayınlanacağını belirten Bakan Tekin, bundan sonra Türkçe ortalaması 70 olmayan öğrencinin sınıf geçemeyeceğini açıkladı. Yeni uygulamada Türkçe’den 70 alma zorunluluğu getirildi. Türkçe ortalaması 70 olmayan öğrenci sınıf geçemeyecek. İşte detaylar…

SINIF GEÇMEDE YENİ DÜZENLEME

Önümüzdeki hafta temel eğitim yönetmeliğinin yayınlanacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yapılan değişiklikleri de anlattı. Konuk olduğu programda bu konuyla ilgili açıklamalara yer veren Bakan Yusuf Tekin, yönetmelikle birlikte sınıf geçmede uygulanacak olan yeni düzenlemeden de bahsetti. Getirilen sınırlama hakkında açıklama yapan Bakan Tekin şu ifadeler eyer verdi:

‘Mevcut durumda 50 ortalamayı tutturan bir öğrenci birkaç dersinden yüksek not alarak 50’yi tutturduğunda, diğer bütün dersleri 50’nin altında olsa bile geçiyordu. Bir kısmından sorumlu geçiyordu, bir kısmından da ortalamadan geçiyordu. Biz bunu sınırlandırdık. Belli derslerin ortalamanın üzerinde olması gerekiyor. Önümüzdeki hafta yayınlanacak olan temel eğitim yönetmeliğimizde Türkçe’den 70 alma zorunluluğu getirdik. Türkçe ortalaması 70 olmayan öğrencimiz geçemeyecek.’

milli-egitim-bakani-tekin-duyurdu-turkce-ortalamasi-70-olmayan-sinifi-gecemeyecek.jpg

AÇIK LİSE SINAVLARI YÜZ YÜZE OLACAK

Açıklamalarında açık lise sınavları ile ilgili alınan yeni kararı da paylaşan Bakan Tekin, ‘Açık lise ile ilgili uygulamaya baktık. An itibarıyla bizim tanımladığımız meşru gerekçeler, sebeplerle açık liseye kayıt yaptıran öğrenci sayısı çok azalmış durumda. Yaklaşık 10 bin kayıt yaptıran öğrenci var. Aldığımız tedbirin kamuoyunda pozitif karşılık bulduğunu ve doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bu yıl açık lise sınavları da yüz yüze olacak.’ dedi.