Milli Eğitim Bakanı’ndan öğrenciye DEV müjde! Açıklama geldi, artık yok

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den öğrencilere önemli duyurular geldi. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden etkilenen illerle ilgili alınan yeni kararları duyuran Bakan Özer, bu illerde sınıfta kalma olmayacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı’ndan öğrenciye DEV müjde! Açıklama geldi, artık yok

Türkiye, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen şiddetli depremlerle yasa boğulmuştu. Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Kahramanmaraş’la beraber 11 ilimizi etkileyen depremlerin yaraları sarılmaya devam edilirken deprem bölgelerindeki okullarda eğitim-öğretim de kademeli olarak başladı. Deprem bölgelerindeki öğrencilerle ilgili yeni kararlar alındığını aktaran Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, telafi eğitim programının ardından bir duyuru daha yaptı. İşte MEB Bakanı Mahmut Özer’in duyurusundan tüm detaylar…

SINIFTA KALMA OLMAYACAK

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından deprem bölgelerindeki tüm il ve ilçelerde eğitim-öğretim tekrar başlamıştı. Tüm kontrollerin tamamlanmasının ardından tekrar başlayan eğitim-öğretim ile birlikte atılacak adımlar ve yeni güncellemelerle ilgili tüm detaylar da gelmeye başladı. Bu kapsamda deprem bölgelerindeki illerde sınıfta kalma olmayacak. 10 ilde geçerli olacak olan sınıf geçme esaslarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den önemli açıklamalar geldi.

milli-egitim-bakanindan-ogrenciye-dev-mujde-aciklama-geldi-artik-yok.jpg

BAKAN ÖZER AÇIKLADI

Deprem bölgelerindeki sınıf geçme esaslarıyla ilgili alınan yeni kararlar hakkında bilgi aktaran Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ‘Lise öğrencileri ders sayısına bakılmaksızın sorumlu olarak üst sınıfa geçecek. 12. sınıf öğrencilerinin bu öğretim yılında başarısız oldukları derslerin sorumluluk sınavları 19-25 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

milli-egitim-bakanindan-ogrenciye-dev-mujde-aciklama-geldi-artik-yok-001.jpg

TELAFİ EĞİTİMİ BAŞLAYACAK

Deprem bölgesindeki öğrencilerin geri kaldığı dersler için telafi eğitim programı başlatacaklarını da duyuran Bakan Özer, 1 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında telafi eğitimi için kurslar açılacağını söyledi.