Milli Eğitim Bakanlığı ortak sınavlar için örnek "konu soru dağılım tabloları" yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim döneminde önemli kararlar almış ve ortaokul ve liselerde ortak sınavlar yapılacağını duyurmuştu. Bakanlık tarafından ortak sınavlara ilişkin örnek konu soru dağılım tabloları yayınlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ortak sınavlar için örnek "konu soru dağılım tabloları" yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre yeni eğitim öğretim döneminde ortaokul ve liselerde ortak sınavlar yapılacak. Yeni yönetmelik kapsamında ortak yazılılar öğrencilerin eğitimlerinin bütünlüğünün sağlanması amacıyla gerçekleştirilecek. Bakanlık Bugün de yeni bir açıklama yaparak hazırlanacak olan konu sorgulama dağılımlarının örnek tablosunu yayınladı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ilçe ve okul genelinde yapılacak olan ortak sınavlar öncesi konu soru dağılımı tablolarına örnek oluşturması açısından yeni bir tablo yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı tablolar, temel eğitim ve ortaöğretimdeki farklı branş ve sınav düzeylerinde oldu.

Yeni dönemde sınıf alan cümleleriyle ölçme değerlendirme merkezi müdürlükleri tarafından hazırlanacak olan konu dağıtım tablosu örnekleri bu merkezler tarafından kendi dökümanları hazırlanarak ilan edilecek. Okul genelinde yapılacak olan ortak yazılı sınavlara yönelik soru örnekleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından https://odsgm.meb.gov.tr/ adresinde yayımlanacak.